Söndag 12 juli

Upp tidigt, eller det var meningen i alla fall. Vi skall gå vidare till Anholt idag, opch det tar sina modiga 7-9 timmar beroende på vädret. Kan gå fortare också om vi får rätt vind och rätt vind styrka. Men idag blåser det inte så mycket ca 5-8 m/s har vi att vänta oss och från sydväst, vilket blir bra eftersom vi går åt nordost.

När vi väl var färdiga med frukost och hundpromenad var klockan nästa 11, så det var bara att kasta loss. När vi kom ut ut hamnen hade vi vinden rakt i nosen, så det vara bara att gå för motor ett tag. Efter ca en halvtimme hade vinden vridit lite och vi kunde segla. Sjön var gropig och gungig, vågorna kunde inte riktigt bestämma sig från vilket håll de skulle komma. Men vi vande oss så småningom och kunde både läsa och lösa korsord. När vi hade ca 2 timmar kvar försvann vinden och vi fick gå för motor. Jag satt och tittade på stormasten och fick för mig att börja putsa. Vilket resulterade i att stormasten och bommen fick en omgång med polish och glänser så fint nu.

Vi var framme vid 17.30 tiden och fick en plats anvisad av hamnkaptenen som körde runt i en gummijolle. Vi hamnade bredvid en otroligt vacker norsk segelbåt. Det var nästan så att vi var lite nervösa att ligga bredvid. Tänk om skrapade sidan på den…..

Anholt kommer att få stå ut i 2 nätter med oss, Philip vill gärna se lite mer av ön, och det är inte fel med en ligge-dag och hämta andan lite. Vi har ju trots allt semester.

Annons