Naturhamn

Jaha, då har vi upplevt Hönö Klåva. En praktisk hamn, men mysfaktorn var inte så stor. Vi låg vid vägen, men de andra alternativet nere vid krogarna var inte så attraktivt det heller. Men de hade en ordentlig vattenslang som gjorde att vi fyllde 250 liter på ca 30 minuter istället för ca 1 timme som det brukar ta. Det var även nära till livsmedelsaffären, och det är ju inte så dumt. Vi kastade loss strax före lunch och fick en lugn och fin segling upp till Djupsundsholmarna strax öster om Rörö, position 57 45’ N och 11 38’ Ö. Nu började letandet efter en bra plats att förtöja båten på. Enligt SXKs naturhamnsbeskrivning skulle det vara några bassänger med ett djup på 3 meter vilket skulle passa oss perfekt. Problemet var bara att de var så trånga. Vi hade missat att titta på skalan. Men skam den som ger sig. I med jollen i vattnet, vilket gick alldeles utmärkt med nya jolle-rutschkanan. Jag utrustade mig med ett lod att mäta djupet med och Philip körde. Vi hittade ett bra ställe med ca 4,5 m djup och en liten hylla att lägga landgången på och en förtöjningspinne. Vad vi inte tänkte på var att vi kom ingenstans från den lilla hyllan. Det var alldeles för brant. Smart! Men där låg vi iallafall. Efter någon timme kom en åskby med lite kraftig vind. 2 av 3 förtöjningar lossnade men ankaret i fören satt ordentligt. Så det blev till att ta jollen och ro iland tamparna igen. Denna gång fick vi fast dem ordentligt med hjälp av 1 kil och en sten. Lite spänning måste man ju ha, eller hur? Kvällen tillbringades tillsammans med Robin, Emmas och Philips skolkompis. Lagom som Robin skulle köra hem med sin lilla styrpulpet kom nästa åskoväder, så han fick vänta en stund med att köra. Det blev inget bad idag, alldeles för många brännmaneter.

Annons