En fixar helg!

Helgen har bjudit på kanonväder! Strålande sol. Varmt. Lätt vind. Lördag tillbringade vi för ankare ut i bukten. Philip tog glatt på sig uppgiften att dyka ner under båten och byta våra offeranoder samt tvätta av vattenlinjen som ser hiskelig ut efter vintern. Att han gör det med ett stort smile kan bero på att han får använda vår Freediver. En kompressor som man ställer på däck, ansluter batterier och så en lång slang, 20 m, som luften går i till brukaren. Det gör att man kan arbeta undervattnet utan att stora tunga tuber. Nackdelen är att batterierna inte räcker så länge och att de sedan tar ca 48 timmar att ladda. Vi behöver nog fixa en bättre laddare …

Undertiden Philip jobbade under vattnet ägnade jag och Jonas oss åt andra projekt. Landgångsbrädan fick en behövlig slipning och inoljning och jag påbörjade arbetet med att laga genuaskyddet till Brittila.

Vi hade först tänkt att ligga kvar där ute över natten, men då vi skulle upp tidigt idag så gick vi in till kajen vid 19-tiden och började fixa middagen.

Bäst som vi satt och käkade jordgubbar med vispgrädde tillsammans med vår båtgranne Mats, så fick Jonas syn på en bekant båtprofil som kom igenom vid broöppningen kl 22.Där dök Emotion med Christian och Katarina upp. De lade sig bredvid oss och vi bjöd över på en nattfösare.

SÖNDAG

10-13 idag var vi på handledarutbildning för att få övningsköra med Philip. Lite surt att sitta inomhus en hel förmiddag när solen gassar och man hellre hade varit på havet. Men det är ju nödvändigt för att hålla körkortskostnaden på en rimlig nivå. Nu ska han bara ha sitt lämplighetsbevis, sedan kan vi sätta igång. Han hinner nog inte få körkortet till sin 18-årsdag, men innan sommaren är slut skall det väl vara klart.

Eftermiddagen har återigen varit båtfix. Philip åkte upp i masttoppen för att montera vår nya TV antenn. Den gamla hade ärgat ihop fullständigt.

Om en liten stund skall vi ner till Jonas farbror och faster på söndagsmiddag. Ska bli kul att träffa dem igen, det blir inte så ofta även om vi bor nära varandra.

 

Annons