En dag på svaj

Igår kväll tog det ca 10 minuter från det vi kommit hem från jobbet tills vi hade kastas loss från bryggan för att gå ut i bukten och droppa ankaret. Några gästande båtgrannar tittade med stora ögon när vi lämnade vår plats så snabbt efter hemkomsten.

Det blev kvällsdopp, premiär för i år, med 22 grader i vattnet var det svårt att gå upp igen. Sedan jollesjösättning och middag. Philip skulle på fest så han “jollades” in till land och Chip fick sin kvällspromenad.

Kvällen var lugn och stilla och nästan tyst. Det var helt underbart att bara sitta i sittbrunnen och njuta av solnedgång. Även månen visade sig, nästan full.

Det var länge sedan vi sovit så gott ombord. Det har varit helt tyst och lugnt.

Vaknade till strålande sol, så det blev baddräkt på och morgondopp innan frukost. Ett litet smolk i bägaren är dock att algblommningen verkar ha börjat. Det är lite simmigt i vattnet, men om man skippar kallsuparna så kan man bada iallafall. Chip får dock hålla sig på land/ombord och blir duschad istället, vilket han njuter av nästan lika mycket som ett bad.

Nu skall hängmattestolen monteras och Jonas skall dyka ner under båten och det är nog så mycket som vi ids göra idag.

Annons