Som det (inte) kan bli

Jag berättade ju i förra inlägget att högtrycksslangen till watermakern hade spruckit och var utom all räddning. Lite kaxigt sa jag också att det inte skulle vara några problem att hitta ny slang. Vi letade aldrig. I båda ändarna på slangen satt det specialkopplingar, som när Jonas skulle lossa dem, var omöjliga att få bort. Att försöka hitta högtryckskopplingar som passade i Cadiz kände vi var lönlöst från början och fick bita i det sura äpplet och beställa från tillverkaren. De fick då leverera hela slang-kitet och vi blev ett antal 1000-lappar fattigare. Suck. Dessutom var vi tvungna att gå in i marinan mycket tidigare än planerat eftersom vi inte kunde göra vatten och vi behöver ca 80 l per dygn, snålar vi så kan vi nog komma ner en bit till. Hade det nu varit badtemperatur i vattnet så hade vi ju kunnat skippa att duscha. Men att få ner mig i 18-gradigt vatten finns inte inte på kartan.

Vi kontaktade marinan och frågade om vi kunde komma in lite tidigare, och det var inga problem. Så i onsdags tuffade vi tvärs över Gilbraltarbukten till Marina La Linea Alcadeisa. Även denna marinan är en ny upplevelse för oss eftersom vi alltid gått in i Marina Bay i Gibraltar för att kunna handla gin o whisky till en billig peng (halva priset mot Portugal och Spanien), men de har stängt för ombyggnad och öppnar tidigast i oktober.
La Linea är helt OK, pontonerna är flytbryggor vilket gör att vi inte behöver bry oss om tidvattnet (ca 1 m). När jag checkade in oss, så sa tjejen i receptionen att vi skulle ligga på Super Yacht bryggan och med förtöjnings linor (Med Mooring = en lina är fäst i bottnen ca 30 m från bryggan och med den fäster man fören. Egna linor i aktern mot bryggan) jag drog en djup suck och undrade om vi inte kunde få ligga vid en fingerpontoon istället. Hon tittar lite förvånat på mig och frågar varför, hon köpte inte mitt argument om att det var enklare att lägga till, utan svarade att ”Med en mini-super yacht fungerar inte finger pontoonerna ni måste ligga bland Super Yachtarna” så nu har vi fått en ny klassifiering av båten, Mini-Super Yacht.
Nåväl, efter många om och men och starka armar, så låg båten på plats till slut.
Amerikanarna i Stella Maris, våra närmsta grannar är någon meter kortare än oss i skrovet men har en lång peke som klassar in dem bland Super Yachtarna, alla andra båtarna är minst 2 meter längre än oss. Lite ovant att vara bland de minsta båtarna.

La Linea de Conception som staden heter, är ganska stor och allt vi behöver ligger minst 1 km bort, så det lär bli ett antal promenader under tiden vi är här. Vilket behövs, både flås och vikt behöver uppfräschning.

Midsommar förflöt lungt. Vi är de enda svenskarna på bryggan (och kanske i marinan) så projektet att dra igång med majstångs bygge och dans skrotades snabbt.
Men en ordentlig midsommar lunch fick vi ihop iallafall. Abbas 5-minutersill är guld värda, slippa hålla på med inläggningslag och förbereda flera dagar i förväg. En förpackning, delades upp i två skålar och i den ena blev det senapssill i den andra currysill. Precis lagom för två personer. Matjesill med gräslök, gravad och rökt lax samt några ägghalvor fanns också med på bordet. Jag gjorde även räkbakelse, nytt för i år, och den kommer vi definitivt att göra fler gånger. Receptet hittade jag på Allt om Mats websida.

Idag är det som sig bör, en lugn dag. Har precis bakat sconesliknande frallor till lunchen och Jonas fixar med en multiplexor som inte vill fungera som den ska. Fick en ny av tillverkaren i förrgår men även den strulade, tills Jonas fick en länk till en uppdateringssida. Så nu funkar allt som det ska igen. Vad en multiplexor är? En enhet som samlar in data från diverse olika givare och nmea-protokoll ombord så att vi kan få upp se dem i ett program som visar t.ex djup, fart, vind osv osv på våra telefoner och paddor.

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s