Natt –  Night

Lugnet och tystnaden lägrar sig i båten. Tre av fyra sover gott. Dieselgeneratorn mullrar lite hemtrevligt i bakgrunden vinden och vågorna hörs mest. Halvmånen lyser upp natten så det är ett svart grått skymningsljus även nu kring midnatt.

Normalt så har vi tre timmars vakter på nätterna men nu när vi, pga av en massa hinder i vattnet, måste slå ungefär varannan timme så blir en vakt ett kryssben. Jonas hade lite svårt att somna så han fick sova en stund till efter slaget. 

Vi seglar relativt nära Spanska kusten vilket gör att fyrar och städer lyser upp horisonten. Men det ser vi bara när kryssbenet tar oss nordväst. När vi slår nästa gång kommer vi att segla mot sydväst istället och då är det bara månen som lyser vår väg.

På VHFn vaknar en massa skumma typer till liv och fyller etern med en massa underligheter. Visslingar, blåsa-i-mikrofonen-tävling, ylanden och en massa meningslöst tjatter. Ganska enerverande och man undrar vad de får ut av det hela. De får ju liksom inga svar….
IN ENGLISH

The boat as gone into night mode. It is quiet and calm. Three out of  four are asleep. The diesel generator rumbles a bit cozy in the background. wind and the waves are heard most. The half Moon lights up the night so it is a black and gray twilight even now around midnight.

Normally, we have three-hour watches at night but now that we, because of a lot of obstacles in the water, must tack  approximately every two hour it becomes a tack watch. Jonas had little trouble falling asleep so I let him go back to sleep for a while after the last tack.

We sail relatively close to the Spanish coast allowing lighthouses and cities to lit up the horizon. But that is only visible when we are tacking to nort-west. Ehen we tack next time we will face south-west And only the moon willmlight up our way.

On the VHF a lot of odd  types wake up and fill the air with a lot of oddities. Whistles, blow-in microphone contest, howls, and a lot of meaningless chatter. Pretty strange, and you wonder what they get out of it all. ‘Cause obviouslybtheybdon’t get any answers…

Annons

5 kommentarer

  1. Jobbigt att behöva lyssna på sån’t … Hoppas ni fått lite sömn och vila iallafall. Trevlig Lördag. 😊

  2. Det låter fint! Ikväll ska vi på avskedsfest här i marinan till ett par f.d. grannar som sålt allt de äger i Sverige, köpt en lägenhet i Portugal och ger sig av i segelbåt 😉

  3. Det låter ändå ganska rofyllt 🙂 Bortsätt från ”buset” ni behöver lyssna på då kanske…

  4. Det är oftast väldigt rofyllt och judt sådana här nätter med månljus och lungt väder är helt underbara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s