Bye bye Gibraltar

Vi lämnade Gibraltar vid 11-tiden. Välbunkrade med både mat, dryckjom och diesel. Svårt att låta bli när man kan köpa 1 liter Famouse Grouse whisky för 6,50 £ och gin till drajjan för ungefär samma pris. Diesel för 0,28 £ är inte heller fel.

Inget regn!! På hela dagen!! Men tyvärr nästan rakt västliga vindar så vi har kryssat större delen av dagen. Vi är just nu strax utanför Trafalgar och är väl framme på Algarve i morgon eftermiddag. Men det är så skönt att kunna segla! Slippa motorns brummande.

Marocco i bakgrunden. / Morocco in the back

IN ENGLISH

We left Gibraltar at 11 o’clock. Well provisioned with both food, drinks and diesel. Hard to resist when you can buy one liter of Famouse Grouse whiskey for £ 6.50 and gin to Vodka/Gin Coctail for about the same price. Diesel for £ 0.28 is quite all right too .

No rain !! For the whole day !! But unfortunately nearly straight westerly winds so we have tacked most of the day. We are currently just off Trafalgar and will arrive at  the Algarve tomorrow afternoon. 

But it’s so nice to be able to sail and no engine humming.

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s