Kaffe – Coffe

Ombord på Lady Annila är kaffe viktigt. Vi dricker inte så många koppar om dagen längre men de vi dricker är viktiga. Nästan heliga.

Förr när man jobbade så hade man alltid en kopp bredvid sig. Vi insåg ganska snabbt att det inte skulle funka ute på havet. Operation nedtrappning började. Det tog sin tid och nu är vi nere i ca 2 koppar per person och dag.

Bryggkaffe, espresso eller presso kaffe serveras. Om vi inte hittar malt kaffe i rätt grovlek, så köper vi hela bönor och maler i vår gamla hederliga kaffekvarn. Det blir ganska grovt, kokmalet, och passar perfekt till vår Presso. Efter maten kan det ibland vara gott med en espresso. Stora maskinen är lite strömslukande så om det bara är maken som vill ha, så görs espresson i den lilla perkulatorn. Men oftast är det vanligt hederligt bryggkaffe som gäller. 

Den enda varianten vi inte har ombord, tror jag, är en nespresso maskin. Förstår inte riktigt vitsen med den. Det går ju en ofantlig massa ”cups” till en ordentlig kopp till frukost.

Men vi fick lite panik för ett tag sedan när våra Melitta filter var på upphällningen och vi inte hittade några i affären. Kompisen försökte skicka ner ett paket som brev. Det kom aldrig fram … Som tur var hade vi besökare på väg ner till oss här på Sicilien som fick ta med sig en laddning. Men å andra sidsn hade det inte varit hela världen, presso bryggaren funkar perfekt utan filter.

   
 
IN ENGLISH

Aboard the Lady Annila coffee is important. We do not drink as many cups a day as we used to do but those we drink is important. Almost sacred.

In the past, when at  work as it  was always a cup beside me on the desk. We realized pretty quickly that it would not work out at sea. Operation de-coffination began. It took some time and now we are down to about 2 cups per person per day.
Filter coffee, espresso, or presso coffee is served. If we do not find grinded coffee in the right quality,  we buy whole beans and grind in our old-fashioned coffee grinder. It gets pretty rough, as the old fashin boiling version, and fits perfectly with our Presso. After dinner,  sometimes an espresso is nice. Large machine uses quite a bit of power and if it is only my Dear Husband that fancy an espresso, the small  perkulator is perfect. But usually it is common  brewed coffee that apply.

The only version we have don’t have on board, I think, is a Nespresso machine. Do not quite understand the point of it. It is all an immense mass of the ”cups” to a proper cup for breakfast.

But we got a little panic when our Melitta filter was running out and we did not find any in the store. A friend of ours tried to send down a some using the snail mail. This was in october/november it has still not never arrived (april).. Luckily we had visitors coming to us here in Sicily who could bring some. But on the other side, it wouldn’t hav bern a big deal if we hade ran out of filter.  The presso  works perfectly without filters.

Annons

6 kommentarer

  1. För många år sedan drack jag ungefär 15 koppar kaffe om dagen. Nu dricker jag oftast bara en och den är helig. Får jag inte kaffe på morgonen vaknar jag inte på rätt sätt. En lång dag på jobbet kräver nästan ytterligare en liten skvätt vid fem-tiden, mest för att få en ursäkt att sätta sig dock 🙂

  2. Själva har vi inte… trappat ner! Bryggkaffe, Mollbergs blandning. Espresso åxå av märke Zoégas…
    Men faaaaan ta den som sabbar vårt morgonthé
    🙂

  3. Hej, såg inte detta innan. Du det går lika bra (nä inte med selleri) med hushållspapper faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s