God middag  -Nice Dinner

Det blev en lång dag idag med en väldigt trevlig kväll.

Förmiddagen tillbringade jag mer eller mindre i köket med att bl a göra iordning med citronskal o sprit till en ny sats av Limoncello. Man använder inte citronjuicen utan bara skalen så där står jag sedan med sex stycken avskalade citroner. Vad göra? Jo det blev en citronsirap dvs citronjuice och socker som kokats till sockret löst sig och sedan får svalna. Blir kanon att blanda med Gin el Vodka eller vanligt vatten. Häromdagen gjorde jag jordgubbssirap som jag kommer att använda i sommarens Sangria.

Kvällen tillbringades med goda vänner på restaurang och sedan i vår sittbrunn. Inte mycket som slår god mat och goda vänner. Så himla trevligt att kunna sitta och diskutera allt mellan himmel o jord och skratta o flamsa. 

   
 
IN ENGLISH

It was a long day today with a very nice evening.

This morning I spent more or less in the kitchen to prepare lemon peel and spirits to a new batch of Limoncello. You do not use lemon juice only the peel so what to do with six peeled lemons?  It became a lemon syrup ie lemon juice and sugar boiled until the sugar has dissolved, then allowed to cool. Will be great to mix with Vodka or Gin or plain water. The other day I made strawberry syrup that I will use in the Sangris in the summer

We  spent the evening  with good friends at a restaurant and then in our cockpit. Not much beats good food and good friends. So very nice to be able to sit and discuss everything under the sun and have a good laugh.

Annons

3 kommentarer

  1. Vad mysigt. Längtar också nu att komma hem till Spanien så jag kan gå ut och äta varje dag med glatt sällskap. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s