God Middag, nja. – nice dinner – not

Ibland låter saker o ting mycket godare än vad det blir i verkligheten, Parmesan gratinerade, pesto fyllda kycklinglår. Det lät väl inte så dumt!

Gjorde en skåra på ovansidan av kycklinglåret och lyckades gegga ner 1 tsk pesto. Lade sedan kycklinglåren i en ugnsfast form ovanpå rosmarin, vitlök och chili som fick simma i lite olivolja. Rev Pecorino del Roma över det hela och så in i ugnen.

Undertiden gjorde jag en tomatsallad med buffalo mozzarella, salt olivolja och svart peppar. Skulle ju vara Basilika också men det är inte säsong för det just mu.

Till förrätt kokt kronärtskoka med citronsmör. En riktig 80-talare men å så gott.

Kycklingen blev inte alls så fod som jag hoppats på. Jonas kämpade tappert på och hävdade att det var ätbart, men inte en av mina bättre. Jag höll med honom fullständigt. Två tuggor var nog. Tur att jag hade gjort mycket tomatsallad.

   
   
Some times things sounds better than it tastest. That was the fact with todays main dish. Parmesan gratinated pesto stuffed chicken tighs. Sounds yummie, but not.

Luckily I had some artichokes as starters, boild in salt water snd served with lemon butter. A real hit.

The Buffalo Mozzarella snd tomato sallad was also a hit

But the chicken tighs … I managed to get one teaspoon of Pesto into the thighs. Put them in rhe oven pan on top og garlic, chili and rosemary that was swimming in some olive oil. Grsted some parmesan on top and into the oven. The result was NOT as expected. Jonas ate it but admitted that it wasn’t my best performance.

I am glad that I made a lot if tomato sallad.

5 kommentarer

  1. Nej, men å andra sidan är det väl misstagen man lär sig av. Tyvärr

  2. Pesto är väldigt speciellt tycker jag och jag hade nog inte kommit på tanken att späcka kyckling med det själv. Nu vet jag definitivt att jag inte ska prova 😉

  3. Lilla ohusliga jag tycker om pesto till fisk. Bre’ på och in i ugnen. Eller några klickar i pastasås (inte alla sorters), gör den lite ”matigare” eller fylligare, tycker jag.

  4. Funkar det på fisk borde det ju funka på kyckling, tyckte jag men. Nej absolut ingen hit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s