Ankarstrul  –  Anchor issues

Nej inte vi. Vår nya granne, en drygt 30 m lång segelbåt, skulle ankra om och fick verkligen napp. De hittade ett ankare till på bottnen som de lyckades få med sig upp tillsammans med ett gammalt nät. De fixade o trixade men blev inte av med skräpet så Jonas sjösatte vår jolle och åkte över för att hjälpa till. Det gamla rostiga fiskeankarer var så stort att Jonas inte kunde lyfta av det men Jonas såg det hela från en annan, bättre vinkel och kunde tala om hur de skulle göra för att komma loss.  Så besättningen sänkte ner ankarhärvan igen och när de hissade upp nästa gång var gammelankaret borta. Ersatt med ett nät, men det var lätt att få loss.

Detta är tredje båten som fått upp skit från bottnen. Undrar vad vi hittar såsmåningom.

   
 
No not us. But our new neighbourgh. A sailing yacht 30+ meters, that got in trouble when he was going to re-anchor.

Their anchor got caught in an old Fishermans anchor and a big fishing net. They made several attempts to get rid of it without succes. Jonas took our dinghy over to them tp see if he could help out. But the old, rusty thing was to heavy for Jonas to handle from the dinghy, but he could see how they could be released, jonas told them, rhey lowered the anchor and when lifting again they just had a big fishing net left that was easy to get rid of.

This is the third boat finding old crap on the bottom, wonder what we will find…

Annons

3 kommentarer

 1. … Tycker det blir större o större napp på det som sticks ner i vattnet ..;-)))

  Sent from my iPhone

  With the best regards
  Erik Leander
  Pro Visual Storyteller

  +46739-830001
  erik@leander.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s