Horta–Fastlandet dag 4 – Horta–Mainland Europe Day 4

FOR ENGLISH SEE BELOW

 

Så har ytterligare en skumpig, rullig, tråkig dag förflutit. Vi har fortfarande motvind, vilket gör att vi måste kryssa, och slå emellanåt. Vilket då innebär att vi seglar en bra mycket längre distans än vad vi kommer närmare mål, otroligt enerverande. Allt rullande och bangande gör att kvalitén på vår nattsömn blir lite si och så, och det har visat sig idag. Smålgräl och irriterade tonlägen alldeles för mycket idag.

Vi hoppas innerligen att det utlovade vindskiftet mot nordliga vindar, från ostliga, slår igenom om någon timme.

 

Gårdagens middag blev Kycklingcurry gryta med ris. Att laga middag när båten kränger, rullar och kastas ner i vågdalar är en utmaning. Man kan inte ta fram allt man behöver med engång utan en sak i taget. Man får också vara noga med hur man lägger ifrån sig den vassa kniven så att man inte råkar skära sig när man slänger sig efter något att hålla tag i eller att den åker ner på golvet och träffar en fot.
Så idag blir både lunch och middag något från frysen. Jag är så glad att jag tog mig omaket att laga och frysa in så många rätter innan vi lämnade St Martin.

 

Position: 37 01 69 n OCH 18 30 05 w

Seglad distans: 154

Seglad distans mot mål: 107

Distans kvar till mål: 531.  (den uppmärksamme ifrågasätter nu denna siffra. Jämför man med igår så har vi bara kommit ca 60 sjömil närmar mål. Så antingen var värdet fel i går eller idag….)

 

Lev väl och må så gott och ha en trevlig lördagskväll.

 

IN ENGLISH

Again a long and boring day. We are still fighting with head winds giving us a very uncomfortable sailing with rolling and bouncing. The head wind force us to make some tacking every now and then, meaning that we sail a lot of nautical miles, but we don’t get much closer to the goal.Also the bad quality of our sleep has started to show in bad mode and temper.

We really really hope that we get the wind shift to northerly instead of easterly in a couple of hour.

 

Yesterday dinner, I struggled in the galley making a chicken curry with rice. It isn’t very easy when the boat heals 10-30 degrees and you can only have the things you are working with on the counter top. You also have to think where and how you put for instance a sharp knife down when you are fetching something. If you are not careful you can hurt your self. So both lunch and dinner will be pre-cooked dishes. I am very glad I have them now.

 

Position; 37 01 69 N and 18 30 05 W

Sailed distance: 154

Sailed distance towards target: 107  !

Left to target: 531  (Either this figure is wrong or the one yesterday was wrong, cause according to this figure we have are only 60 nm closer to our target…..)

 

Have a nice sautrday evening

Annons

3 kommentarer

  1. Just när jag började längta efter att segla, så kom jag på att det finns baksidor av den medaljen 🙂
    Stäva vidare och var rädda om er!

  2. Usch kryss är inget roligt, men ni har väl relativt långa bogar.
    Idag har Tuva varit här i sällskap med Mormor o Morfar o Cajsa. Tuva kryper så fort att man knappt hinner med. Som tur är, så är hon inte så lång, hon reser sig själv och vi har ju massor med spännande grejor på låg nivå. Jag tror hon lärde sig vad lampa är i dag för hon tittade upp i taket när vi sa lampa. Vi tände o släckte ljuset o det var ju roligt. Hon är väldigt alert o med på allting.
    Nu väntar vi bara på att ni ska komma och hälsa på.
    Hoppas vindarna vrider så ni slipper kryssa. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s