Horta till fastlandet Dag 2 – Horta to mainland Day 2

FOR ENGLISH SEE BELOW.

Vi seglar just nu väldigt nära centrum sav ett högtryck vilket ger os mycket svaga vindar. Sedan igår kväll har vi haft runt 6 m/s akter ifrån och det är lite för lite för att putta fart på oss. Vi har också det högsta lufttryck jag varit med om 1032! I Sverige under vackra sommardagar kan vi kanske komma upp till 1000 och i Karibien hade vi mellan 1015 och 1020.

Middag igår var Philadelphiakyckling med bacon potatis. Dvs kycklinglår som fyllts med Philadelphiaost lagda på en bädd av skivad potatis och bacon som fick åka in i ugnen i ca 1 timme. En mycket praktisk rätt då man bara använder ugnsformen vid tillagning.

I morse vaknade jag med illamående, täppt näsa och huvudvärk. Inte så kul, Jonas skickade tillbaka mig till sängen direkt efter frukost och jag somnade om till ca kl 14! Nu mår jag mycket bättre. Stackars Jonas har fått vara ensam hela dagen. Men han hade turen att få se en flock valar en bit bort från båten. Tyvärr för långt bort för ett foto.

Det har alltså varit en väldigt händelselös dag för motor och det dröjer ytterligare ett antal timmar innan vi har fått tillbaka seglingsbar vind.

 

Position: 38 40 05 N och 022 38 49 W

Dygnsdistans: 137 sjömil

Kvar till mål: 691 sjömil.

 

IN ENGLISH

We are very close to the centre of a high pressure weather system, giving us very  weak winds. Since yesterday late afternoon until now we have had between 3 and 7 knots of wind. We also have the highest atmospheric pressure we have ever seen, 1032! In Sweden during nice summer day I think that we just reach just around 1000, in the Caribbean we hade about 1015-1020.

Dinner last night was Chicken Thigh filled with Philadelphia Cheese and then put on a bed of sliced potatoes and ham. I perfect dish for the boat since you only use the pan that you put into the oven. A One-pan-dish.

I woke up this morning feeling like I hade some kind of cold coming. So Jonas sent me to bed again directly after breakfast. I slept until 2 PM! Poor Jonas alone the whole day. But he hade the joy in seeing somewhales in a distance, to far away for a picture unfortunately, so we have to believe him. Ler .

 

A very calm day and the due to the light winds the engine has been going the whole day and will keep on a couple of more hours.

 

Posisiton: 38 40 05 N and 022 28 49 W

Distance last 24 h: 137 nautical miles

Distance left: 691

Annons

2 kommentarer

  1. Ni kan väl ta med högtrycksblåsan hem, här kommer det ena lågtrycket efter det andra. Segla lugnt, kram till er båda från oss båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s