Atlanten dag 14 Onsdag–Atlantic Day 14 Wednesday

Igår kväll, kom de igen. Delfinerna. Man blir så glad när de hoppar och skuttar och simmar runt båten. Helt plötsligt känner man att man inte är ensam här ute. De som hälsade på oss igår var mycket mindre än de vi sett tidigare och mycket mer hopp glada. Har aldrig sett en delfin hoppa så högt tidigare.

Idag är åter igen en grå dag och just nu regnar det. Fleecetröjan är konstant på och i sängen har påslakanet kompletterats med filt. Jo vi har blivit riktigt bortskämda med värme i karibien. NÄr vi lämnade St Martin hade vi 10-12 grader varmare än vad vi har just nu. Fukten letar sig ner i båten och durken som är av oljad teak har ett konstant lager av fukt.

Seglingen idag är fortsatt rullig. Vinden har vridit lite så vi har vinden in rakt bakifrån och skulle väl behöva ha något kraftigare vind för att komma ifrån rullningarna. Men man är så inne i att båten rullar och får överhalningar emellanåt att man inte tänker på det. Jonas sa att han tyvärr inte kunde göra något åt rullningarna. Jag bara tittade på honom och tänkte –Rullar det? Så när man kommer i land nu om någon dag kommer det nog att kännas väldigt underligt.
Just nu seglar vi med spirade segel och genuan stöttas med en spinnackerbom för att inte slå så mycket.

Position: N36 51 30, W 032 37 72

Dygnsdistans: 167 sjömil

Kvar till mål: 214 sjömil

 

IN ENGLISH

Yesterday just before it became dark we hade a school of Dolphins around the boat again. It is so nice when they swims and jumps around the boat. We have never seen doplhins jumping as high as the ones yesterday.

Today it is still grey and right now it is raining and the fleece sweater is on all the time. And the sheets in the bed is completed with a blanket each. Yes we are spoiled with the Caribbean high temperature. When we left St Martin we had about 10-12 degrees warmer then now.

The sea is still rough and the boat is rolling quite a lot. The wind has shifted some and comes direct from the aft now. We sailing with genua. main and missen and the genua is supported with a spinnacker boom.

 

Position:   N36 51 30, W 032 37 72

Distance last 24 hour:  167 nautical miles

Left to goal:  214 nautical miles

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s