Atlanten dag 13 Tisdag–Atlantic Day 13 Tuesday

FOR ENGLISH SEE BELOW.

Äntligen lite fart på skutan! Medelfart de senaste 24 timmarna 7,3 knop vilket gett oss en dygnsdistans på 175 sjömil! Väderrapporten säger att vi får likadant väder de närmsta dagarna som vi haft idag, vilket gör att jag så smått börjar tro på att vi är framme någongång den 30:e! Segelsättningen har varit våra standardsegel, Genua, Stor och Mesan. Och vi har seglat sedan kl 1030 i går den 27e.

Dagens segling har varit lite rullig. Vi seglar på halvvind till slör och sjön är ganska grov så det blir lite rocking and rolling. Vilket då även begränsar vad man fixar att sysselsätta sig med. Läsa och brodera funkar, i små doser. Jonas har varit nere i maskinrummet och kollat dieselgeneratorn. Fortfarnade tätt! Jag börjar tro att han har lyckats!! Ler 

 

Gårdagens middag blev väldigt lyckad. En bit av vår Wahoo ugnsbakades i en sås bestående av 2 dl grädde, 2 hackade vitlöksklyftor, juice från en halv citron, fiskfond eller grönsaksbuljong  2 msk  och ca 1 msk torkad timjan. Fisken saltades, delades i portionsbitar och lades i en ugnsfast form. Såsen blandades och hälldes över fisken. In i ugnen i ca 10 min i 100 gr eller tills fisken är 50 gr varm. Serverades med ris kokad med gurkmeja.  Mmmm vad det var gott.

Det blev lite över till lunchen idag och då serverade jag det tillsammans med stekpannebröd. Vi slogs nästan om de sista dropparna sås.

Stekpannebröd är snabbt att göra och mycket gott. Passar perfekt så här på sjön.

Blanda 4,5 dl vetemjöl (eller vad du har för mjöl), 2 tsk bakpulver, ½ tsk salt, 2 dl mjölk till en kladdig deg. Dela i 8 bitar och platta till med mjölade händer. Stek i smör i stekpannan några minuter på varje sidan. Passa noga så att de inte bränns, bättre att vända flera gånger.

 

Position: N 35 27 88, W 035 38 01

Dygnsdistans: 175 sjömil

Kvar till mål: 384 sjömil

Kurs mot mål: 86 grader

 

 

 

IN ENGLISH

Yes, at last a bit speed in the boat. Average speed last 24 hours 7,3 knots giving us a distance of 175 nautical miles the last 24 hours, and since the weather will continue for the nearest days I am starting to believe in an ETA on 30 April.

The sailing today has been rocking and rolling. The wind angel has been beam reach to reach. The movements limits your activities so reading and embordering has been the main occupations today. Again. Jonas was down in the machine room checking the diesel generator. Still no leakage! I think he has succeded  Ler

 

Yesterday dinner was a piece of the Wahoo. I made a sauce of 2 dl heavy cream, juice from half a lemon, a small cube of stoc, 2 cloves of choped garlic, and some thyme. Devided the fish into portion pieces, salted it and then put it in a oven proof pan, poured the sauce over and into the oven in low temp (100 degr C) for 10 minutes. Served with rice boiled wtih Tumeric (or saffron if you got).  Wow that was nice. I think you can use any fish with white meat.

There where some left overs for lunch today and it was served toghether with Pan Bread. Even better today!. The Pan Bread is something new to me. So fast and easy to get fresh bread.

4,5 dl flour

2 tsp baking powder

1/2 tsp salt

2 dl milk

Mix to a dow. Devide inte 8 pieces that you flaten out with your hand. Fry them in your frying pan in some butter a couple of minutes on eache side. Watch them so they don’t get burned.

 

Position:

N 35 27 88, W 035 38 01

Distance last 24 hours: 175 nautical miles

Left to goal: 384 nautical miles.

Course: 86 degrees

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s