Atlanten dag 15 torsdag–Atlantic Day 15 Thursday

Ojojoj vilken rörig dag det varit idag och allt beroende på att vi ställde om klockorna till Portugisisk tid i går eftermiddag. Vi behöll Karibisk tid i navigationsdatorn för att inte krångla till navigationen och loggböckerna. Vi har iofs varit i mer takt med solljuset men det har ändå inte stämt. Nåja snart kan vi ställa om alla klockor till Portugisisk tid och då blir det lättare.

Vi är nära nu, bara 56 sjömil kvar dvs en halv natt. Gissa om jag ser framemot att få sova en hel natt ostört.

Litet missöde hände idag. Jag satte upp den portugisiska gästflaggan, hissade upp den och fick ner halva flagglinan. Flaggan fladdrade fritt i vinden. En av öglorna på flaggan hade gått sönder. Jag tyckte att vi kunde låta det vara tills vi kom in i hamn och på vågfritt vatten men Jonas höll inte med och insisterade på att jag skulle hissa upp honom i masten och ta ner linan. Upp och ner på mindre än 5 minuter. Jag lagde flaggan och kunde hissa den igen. Men vad irriterad man blir när man köper en specialtillverkad gästflagga att hissa på båtar och materialet inte är UV beständigt.

 

Massivis med delfiner har vi haft på besök i olika omgångar och ca 150 sjömil från land började sjöfåglarna att komma.

 

Vi har seglat i princip hela tiden de senaste dagarna. Så skönt att slippa bullret från motorn. Räcker så bra med dieselgeneratorn som vi måste köra ungefär var 4-5 timme. Solpanelerna fungerar dåligt i regn och vindgeneratorn vill inte vara med när vi seglar med vinden.

 

Position: N 38 12 02, W 29 42 89

Dygnsdistans: 165 sjömil

Kvar till mål: 56 sjömil

Kurs: 85 gr

Vattentemp: 18,8 gr

 

IN ENGLISH

What a mess this day has been. We adjusted all the clocks onboard yesterday to Portugese time and we have had big trouble adopting the new time.

We are very close now, only 56 nautical left meaning we have half a night left. Soon I can sleep a whole night again, really looking forward to that.

 

When I was hoisting the courtsey flag one of the eyes on the flag holding the flag line broke so Jonas decided to go up the mast and take the line down. I thought it could wait until we were in flat water but Jonas didn’t agree. So 10 min rigging the gear 5 min up and down and 10 min to take the gear away. The flag is mended and in its place again.

 

We have been sailing most of the time the last days. It is so nice to not have the noicy enging going. It is quite enough with the diesel generator that we have to run every 4-5th hour. The solar panels doesn’t work without sun and with winds from the aft neither will the wind gen.

We have also had a lot of dolphins visiting us during the day, and the sea birds is coming as we approach land.

Position: N 38 12 02, W 29 42 89

Distnace last 24 hours: 165 nautical miles

Left to goal: 56 nautical miles

Course: 85 gr

Water temp: 18,8 gr C.

:

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s