Atlanten dag 12 Måndag–Atlantic Day 12 Monday

12 dagar till havs… och inget internet! Hur i hela fridens dar överlever man det. Jo det går ganska bra. Är naturligtvis nyffiken på om vi fått några kommentarer på bloggen, men vi får tåla oss tills vi har ett bättre internet. Ombord på båten när vi är långt ute till havs använder vi oss av satellituppkoppling för att ladda ner väderrapporter och skicka in till bloggen. Varje Mb kostar ca 65 kr så då förstår ni kanske att vi är lite sparsamma med tiden vi tillbringar i etern. En Mb är ingenting, en vanlig bild tagen med en iPhone t.ex är på minst 2 Mb antagligen större.

Så var har vi gjort idag då? Inte så mycket. Vi har flyttat de sista drygt 100 l diesel från dunkarna på däck till dieseltanken. Så nu har vi ca 500 liter där, och det klarar vi oss gott och väl på. Jag har broderat lite, och vi har haft lite siesta. Ja det är nog vad vi gjort idag. Det känns ganska så lyxigt att kunna göra ingenting och att inte ha tusen prylar som skall fixas NU.

Seglingen är väldigt behaglig. De första dygnen hade vi bidevind men från dag 3 eller 4 har vi haft antigen halvvind eller slör/läns. Vinden har hela tiden hållt sig runt 10 m/s utom i några vindbyar där det brallade i uppemot 20 m/s under korta stunder. Emellanåt har vi haft lite grov sjö och det är alltid jobbigt. Regn har vi haft så det räcker och blir över. I tre dygn hade vi regn till och från hela tiden. Vi fick nog mer regn under de dagarna än vad vi fick under en hel vecka i somras när det var regnperiod.
I går sken solen och vi kunde torka kläder och dynor och idag har det återigen varit en grå dag, men bara några få lätta regnskurar. Just nu lyser månen på oss och molnen har skingrats.

 

Position, n 33 58 12, W 038 36 91

Dygns distans: 149 sjömil

Kvar till mål: 557 sjömil

Kurs mot mål: 79 grader

 

IN ENGLISH

12 days at sea….. and no internet! How on earth do we survive?? Well since you are reading this post you realize that we have connection with the WWW in some way. We have a satellit communication meaning we can connect to collect weather info. We can use it for internet surfing as well, but since it is very expensive to connect via the satellite we just use it for the most important things. Every Mb we use cost us about 6,5 Euro and one Mb is nothing. A normal picture is at least 2 Mb today.
So checking e-mails and Facebook has to wait until we have a more in expensive connection. So please forgive me for not answering your comments immediately.

OK, what has happend today? We have emptied the last 6 jerry cans into the diesel tank. I have done some embrodery, have hade a nap and ……. well thats about it. It feels quite luxury to not have a thousand things attend to.

Our sailing is very comfortable. The first couple of days we hade head wind but from day 3 or 4 the wind has been eiteher beam reach or reach. The wind has been around 20 knots, except for some squalls where we had around 40 knots of wind for shorter periods. Every now and then the waves are a bit rough and that is always a struggle. We have got all the rain we need for a time now. During three days we got more rain than during a week in the summer when we hade rain season.

Yesterday was a nice sunny day and we hade the possibility to dry our cloths and cockpit cuchouns and today has been an other grey day with a couple of light showers. Right now the moon is leading us the way and the clouds have faded away.

 

Posisition: N 33 58 12, W 038 36 91

Distance last 24 hours:  148 nautical miles

Left to go: 557 nautical miles

Course: 79 degrees

Annons

2 kommentarer

  1. Hej sjöbjörnar! Kul att läsa, hoppas den där fisken är god! Verkar som ni tar er österut enligt plan, så 30 april eller 1 maj är ni väl framme i Portugal?

    Hälsningar från ett för april vädermässigt normalt Lund, växlande molnighet och 10-11 plusgrader.

    Med vänlig hälsning/Pär

  2. Hej Pär, fisken är kanongod. Kommer att räcka till manga måltider. Är framme nu och regnet öser ner…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s