Atlanten dag 11 Söndag–Atlantic Day 11 Sunday

FOR ENGLISH SE BELOW.

 

Dagens soluppgång var helt fantastisk och gav en hint om hur dagen skulle bli. Solig! Så båten har sett ut som om vi haft måndas tvättdag med prylar som hängt på tork.

Vindarna har varit svaga och kommit rakt bakifrån, läns. Vilket gjorde att vi i förmiddags hissade gennackern och den är fortfarande uppe. Vi har gjort en fart genom vattnet på 7,5-8,5 knop men på grund av en trist motström har den verkliga farten (fart över grund) inte blivit mer än 5,5-6,5 knop. Mycket irriterande men inget man kan göra något åt.

Jag hittade två väl mogna bananer. För mogna för att äta men inte för att baka med. Vilket resulterade i en Choklad-Banankaka till eftermiddagskaffet.

Position: N 32 36 94, W 041 081 14

Dygnsdistans: 149 sjömil

Kvar till mål: 707 sjömil

 

IN ENGLISH

No rain today! The sun has shined on us all day. Today sunrise was just amazing and gave me a hint of the weather the rest of the day. So now we have been drying towels and couchons. The boat has looked as if I hade done a mayor wash up.

The winds have been pretty light and we have sailed with the gennacker most of the day. Unfortunately we have struggled with a current of 2 knots, against us. Meaning that even if our speed in water is 7,5-8,5  the SOG has just been 5,5-6,5. Irritating, now we just hope fore it to turn and give us some 2 knots extra speed.

I found 2 bananas that was to ripe to eat but perfect for a cake. So I made a chocolate-banana-cake for afternoon coffe.

Position: N 32 36 94  W 041 08 14

Distance last 24 hours: 149 nautical miles

Left to goal: 707 nautical miles

Annons

3 kommentarer

  1. Vi hänger med er VARJE dag. HÄRLIGT!

    Men det ska ju vsra en händelserik färd. Den över Atlanten… När ska det bli dramatik? Som slitar positivt alltså.Åtminstone en misslyckad fegig sockerkaka, som i kockens vredesmod hamnsr upp och ner på durken, iaf. Typ!
    Kramar fr Sune och Ulla

  2. Övermogna bananer kan man annars frysa in och göra god efterrätt på. Blir liksom en sorts glass. Vet inte riktigt vad man ska blanda med. Soyamjölk kanske? Eller lättyoughurt och så lite kardemumma. Kram och ha en skön dag och fin segling.

  3. Men det var ju en jättebra idé! Glass blir det inte så ofta tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s