Atlanten dag 3, Lördag – Atlantic Day 3 Saturday

Svenska, se nedan

To sleep in three hour cycles during the night, is not that hard once you have got into it. But the first three days are tough. The first night you don’t sleep just listening and feeling in on the sounds and movements. Second night is easier to sleep but still not as good as a night at anchor and the third nigth you sleep very good because you are exhausted. After that it is usually no problems. and today as day no 3 it has been a slow and lazy day due to that we are tired. Jonas has hade the fishing gear out, but so far no luck. Not even Saragasso seaweed.

Yesterday dinner was BBQ sirloin with Sauce Bearnaise and roasted potatoes.

So far we have met six ships and one 38 meter sailing yacht that over took us. That is more boats than we saw during the whole trip to the Caribbean. Only one ship was close, half a nautical mile and that is not very close either. Approx 1 km.

The weather is still very nice. 26 degrees C, sunny and light winds. Unfortunatley we have had rather big swell/waves today and toghether with light winds it is a bit rolly. But you get used to it. The wind has turned towards south and we are now sailing on a beam reach.

 

Position: 23 25 15 N and 060 01 81 W

Course: 90 degrees

Distans over 24 hour: 144 nautical miles

 

PÅ SVENSKA

När man seglar så här så måste någon alltid vara vaken och passa på båten. Dagtid hjälps vi åt men från kl 21 så har vi 3-timmars vaktschema. Det tar några dagar innan man kommit in i rutinen att sova i 3-timmars pass. Första natten är allt stökig. Man ligger och lyssnar på alla ljud och noterar alla rörelser. Andra natten brukar funka något bättre och tredje natten sover du som en stock av ren utmattning. I dag är det dag 3 och vi är båda ganska trötta varför vi inte varit speciellt aktiva med någonting. Jonas har haft ute fiskekroken men inte något napp än så länge, inte ens någon Saragassotång.

Middag igår var grillad Entrécôte med Bearnaisesås och råstekt potatis.

Hittills har vi mött 6 fartyg och blivit omseglade av en 38 meters segelbåt. Det är betydligt fler båtar än vad vi såg på hela seglingen till Karibien. Bara ett av fartygen var nära, ca en halv sjömil och inte ens det är nära knappt 1 km mellan båtarna.

Vädret är fortfarande trevligt. 26 gr varmt, soligt och lätta vindar. Oturligt nog så har våghöjden ökat vilket i kombination med de lätta vindarna gör att det är ganska rulligt idag. Men man vänjer sig. Vinden har vridit mot syd och vi seglar nu på en halvvind.

 

Position: 23 25 15 N och 060 01 81 W

Kurs: 90 gr

Dygnsdistans: 144 sjömil

Annons

6 kommentarer

  1. Förra gången jag läste om tretimmarspassen tänkte jag att de är alldeles för korta för att sova. Hur kom ni fram till detta? Jag hade kanske tänkt 4-5 timmar, men så har jag aldrig seglat på detta viset heller. Är nyfiken på hur ni resonerat runt saken.
    God fortsatt segling!

  2. Vi önskar er en god segling hemåt och håll er innanför staketet.
    Kram Lasse och Lisbeth

  3. Vad underbart härligt att få vara med er på er atlantsegling! Fortsätt och skriv!

    Avundsjuka kramar från Sune och Ulla   

  4. Det är alldeles för kort att sova 3 timmar, kan inte mer än hålla med. Men det är précis så länge man orkar hålla sig vaken mitt i natten. Så antingen får man bita i det sura applet och kravla sig ur sängen eller acceptera att den som skall vara vaken sover. Vi är inte så rabiata med tiderna. Om den som har vakten känner att den kan fortsätta ett tag till så gör man det, för att den andre skall få sova lite mer. Summan av sovtimmar under dygnet brukar bli uppemot 6-8 timmar och det klarar man. Under dagtid har vi inga vaktscheman, så den som känner sig trött kan sova ett tag. Men visst känner man sig trött och sliten efter ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s