Atlanten Dag 2 Fredag –The Atlantic Day 2 Friday

For English see below

 

Jonas har fått blodad tand! Nu ska vi ha upp en fisk. Punkt. Kravet från att få napp har ändrats till att få upp fisken. Vi hade alltså en MahiMahi på kroken idag igen. Idag var den säkert tre gånger så stor som den vi hade på kroken igår. Jonas fightades i säkert 20 minuter med fisken för att få den så nära båten att jag skulle kunna hugga tag med huggkroken. Så när den äntligen var inom räckhåll så gick titantafsen av!

Det var lite blandade känslor, ena stunden stod jag och funderade vad jag skulle laga för gott med så mycket fisk, nästa stund önskade jag att den skulle komma loss därför att den var så stor. Ändå kändes det mycket snopet när tafsen brast. Stackars fisken simmar nu omkring med ett drag hängande i munnen. Hoppas innerligt att det lossnar.

Livet ombord är mycket behagligt. Vi har kunnat segla fram till lunch ungefär sedan dog vinden nästan helt och hållet och nu är det motor som gäller. Fördelen är att vi nu kan hålla en kurs rakt mot Azorerna. Vädret är så lugnt att vi till och med kan ha våra mobila solpaneler uppmonterade under dagtid.

Jonas har de senaste 3 veckorna studerat vädret väldigt flitigt och har med hjälp av GRIB-filer och navigationsprogram kunnat göra en väderrouting över vår kurs. Det glädjande är att de väderroutingar som gjordes de sista dagarna innan vi lämnade visade ungefär samma resultat och vi har än så länge kunnat följa den. Dvs norrut i 1,5-2 dygn och sedan nästan rakt österut mot Azorerna.

 

Position:  N 22 08 59 och W 062 16 96

Avverkad distans: 136 sjömil

Kurs: 73 gr

 

IN ENGLISH

Jonas has became very determined about getting a fish. Not only to have it on the lure, but to get in onboard and on our plates. Earlier he was happy with just a fish on the hook, but after todays misfortune his whish has changed. We hade a BIG MahiMahi on the hook today. Jonas were fighting with it for about 20 minutes and then the wire before the lure broke.
I was standing prepaired with the big sharp hook,thinking of what deliscious dishes II could make and the next minute I whished that it could get loose because it was so big. Still I felt very fooled when the line broke.

Life on board is very pleasant. We could sail until lunch time and then the wind died and now we are motoring. It is so calm that we even can have our portable solar panels up.

The weather routing Jonas has been doing for the last three weeks has said that we should go north for the first 1.5 – 2 days and then turn east towards the Azores. It is very nice when theory and reality match.

 

Position: N 22 08 59 and W 062 16 96

Sailed distans: 136 nautical miles

Course: 73 degrees

Annons

2 kommentarer

  1. Fiske är inte lätt, tänk så många gånger vi varit ute på Öckerö o bara fått en och annan sjöstjärna plus en del tång. Mamma fick köpa rökt makrill, vid färjan,för att vi skulle få någon fisk med hem. Jag har aldrig gillat makrill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s