Påsk? – Eastern?

for English, scroll down

Det har varit en väldigt annorlunda påsk. Dvs vi har inte haft påsk, eller jo kanske lite. Men påskpyntet fick ligga kvar i lådan.
Påskmaten blev det lite si o så med. Vi hade bara en burk matjesill kvar så den gick åt, lamm hittade vi men vi glömde att måla äggen och några påskägg hittade vi inte heller.
Däremot har vi gjort en massa annat, röjt förpiken och stuvat undan allt som bara hamnat där för att tas om hand senare.
Jag har börjat att skriva rent alla recept jag samlat de senast åren. Herre Jisses så många det var. Jag har en regel när det gäller recept. De får inte arkiveras om de inte är provlagade och goda. Allt för många hamnade i den kategorin. Jag gör om alla recept till PDF-filer och för sedan över dem till min iPad, den är så behändig att ha i köket. Nackdelen är att det är så svårt att söka reda på recepten om jag inte kommer ihåg vad jag döpte dokumentet till. Har därför letat efter någon app där man kan lägg upp egna recept, men inte hittat någon. Har du något tips?

Jag har tvättat dynorna sittbrunnen, insåg att det kunde vara dags. Några har nog aldrig blivit tvättade…..

Jonas fixar med våra nya drag till fiskespöt. Kanske att vi får bättre fiskelycka nu.

2015/04/img_0424.jpg

2015/04/img_0423.jpg

Eastern
It have been a different kind of eastern this year. We had only one can of pickled herring left, normaly we have three-four diffrent to choose by, and I always make my own. But this year nope.
We did find fresh lamb roast and did some BBQ, but no eastern decorations or Eastern eggs. We even forgot to paint our eggs on Eastern Eve.

But we have done a lot of other things. I have emptied the fore cabin and have put everything away. Amazing how many things that has just been sitting there, waiting for their right place to be. Now two persons can sleep there again!
I have also started to organise all my recepies that I have collected the last years. I have a rule that I have to have tested the recepie and it must be liked of both of us to fit in the archive. I save all the recepies as a PDF-file and then move it to my iPad. That is so easy to have in the kitchen/Galley. Bad downside is that it is hard to search for the recepie, unless I remember how I named the document. Inhave been searching for an app but with no success. How do you keep your recepies electronical? Any suggestions are welcome.

I also realized that our couchions in the cockpit need to be whashed, so that was one day hard labour. They didn’t fit into the whashingmachine….

Jonas is right no fixing with our fishing rod and hooks. Maybe we will ve able to catch some fish again…

Annons

4 kommentarer

 1. Jag arkiverar innan provning, 🙂
  När jag gjort en rätt känner jag oftast inte nåt behov av att göra om samma sak igen. Fast ärligt talat är jag usel på att följa recept överhuvudtaget 😀
  Älskar att läsa kokböcker och recept, ”det är mitt liv det, se”
  Är inte bra på appar, men sparar sånt jag vill ha i google-molnet och dropbox under namn som är lätta att identifiera.

 2. Tyvärr så funkar ju inte Moln användning för mig så länge jag lever som jag gör, båt som flyttas hela tiden.
  Och oftast läser även jag recept för inspiration, speciellt nu i Karibien när det är svårt att hitta ”rätt” ingredienser.

 3. Jag söker också något vettigt system att arkivera saker i t.ex. foton. Det är väl ungefär samma system som för recept. Huvudhändelse t.ex resa Portugal, plats, person. Recept: huvudingediens. Nej jag är inte rätt man för detta problem.
  Får du bra i något bra tipsa mig. Kram

 4. Bilderna lagrar jag i års katalog, med sub-katalog land – stad. Hyfsat enkelt att hitta i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s