Middagen som inte blev som det var tänkt

For English      Click me

Det finns många olika sidor och grupper på Facebook, två som jag tycker är ganska intressanta är Blogg Swe Inläggen och Blogg100 inläggen. Där kan man hitta en mängd olika bloggare som skriver om allt mellan himmel och jord.

I en av dessa grupper hittade jag bloggen www.uplifting.se Monica Österheim delar med sig av sina recept som är väldigt trevliga.

Ni som känner mig vet att jag gillar att laga mat och nu när man är ledig ganska mycket, och temperaturen inte alltför hög så lockar kökssysslorna igen och jag har börjat läsa recept. När man är utomlands så rekommenderar jag att börja med att skumma igenom ingredienslistan. Är det för många ingredienser som du vet är svåra att få tag på, glöm receptet. Du blir bara irriterad. Inte heller alltid en ingrediens går att ersätta med något annat eftersom du inte heller hittar något likvärdigt. Fast det är klart, man kan ju tillverka eget också som när jag lade in syltlök därför att det inte fanns Pickles med syltlök på Kreta som jag behövde för att göra Dansk Remoulad.

Monica lade upp ett recept på Kyckling med lime, Chili och Jordnötter och det lät så himla gott, alla ingredienser finns att få tag på och en del hade jag redan hemma. Bara pluspoäng.

Igår skred jag till verket. Plockade fram burken med jordnötssmör ur skåpet, blev förvånad/glad att den var helt oöppnad, blandade till det som skulle bli sås och satte på plattan. Så slickade jag av skeden jag tagit jordnötssmöret med. Tvi och fy och blääää jag är visserligen ingen stor älskare av denna produkt men så här plastigt brukar den inte smaka, vad i hela fridens dar är det för ingredienser. Läser innehållsförteckningen, inga konstigheter och inte en massa E-nr som jag trodde. Slänger ett öga på bäst-före-datumet och förstår. Burken borde ha konsumerats för mars 2011. Tar grytan från spisen och häller med en djup suck ut alltihopa.

Som tur är hade jag inte lagt ner kycklingen i grytan, så det fick bli den traditionella kycklinggrytan med rökt fläsk, lök och champinjoner istället. Så det blev middag iallafall.

And in English!

Facebook can be an interesting place/source for information. There are groups about everything, the big clue is to find them. There are also a hugh amount of blogs written. Many will not show up on a Google search, how to find them

I have found 2 Swedish groups that gather a lot of blog writers, one of them is #Blogg100 an challenge to blog 100 days in a row. And that IS a challenge, I have tried twice. First attempt was 70 blogs in 100 days and this year I had to give up due to really bad internet for more than a week. Well many of the writers publish a URL to their blog in the FB group #Blogg100 Inläggen some are in English but most are in Swedish.

So at least for us that reads Swedish there is a source to find many interesting blogs to follow or just to read.

As some of you might know, I really like cooking and finding new interesting recepies are fun. A special when I can find a new one with ingredients that I can find in the supermarket/at the market.
So it was with this chicken recepie. Chicken, peanut butter, lime, chili. JIPPY I got everything at home. Just to start cooking.

According to the recepie I should start with the gravy. Cream, chilli, peanut butterand a lot more went int the pan. I took the peanut butter spoon to lick it. YIEKS what was that. The taste was terrible. What have they put into it? Reading the content of the jar I glanced at the Best-Before-Date March 2011!! How could that be, didn’t I bought this new to Christmas? Well, I did buy a new one but that was used. This was bought before I left Sweden in 2010. My good, it was just to pour everything out. But I was lucky, I hadn’t added the chicken yet so we could still get dinner, a Chicken Stew with mushrooms and smoked pork instead.

Well Best-Befor-Dates are good to look at. Sometimes.

Annons

2 kommentarer

  1. Som det kan bli.Kollar alltid bäst före på sällan använda burkar o tuber. Mediciner salvor som köptes o användes ett tag har en benägenhet att alltid vara väldigt gamla när man tycker sig behöva dem igen. Näsdroppar t.ex där är väl 2011 relativt färskt datum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s