Sjukstugebåt igen…

Jaha, då var det dags igen. Lady Annila har förvandlats till sjukstuga.

Den här gången är det Jonas som har råkat lite illa ut.

När vi låg för ankare i Malendure-Pigeon Island så blåste det väldigt mycket och vi hade av den anledningen ca 85 m kätting ute. (Vilket är mycket, vi har totalt 100 m.) I kättingboxen har vi två fack och meningen är att kättingen skall landa på mellanväggen och automatiskt fördela sig i de två facken. När kättingen gör som det är tänkt har vi inga problem alls med att lägga ut kätting. Men när allt hamnar i samma fack och i en stor hög som sedan välter när vi har sjögång, då blir det problem. Den kättingen som skall ut först har hamnst  underst med tvätstopp som följd.

När vi skulle ankra i English harbour häromdagen så hade kättinghögen vält. Jonas fick då krypa ner till kättingboxen vars öppning är så stor att en axel och en arm får plats. Jag skulle cirkla runt med båten tills Jonas fått ordning på det hela. Jag tyckte det var lite trångt i viken så jag gick ut strax utanför inloppet och fick kraftig dyning som jag inte räknat med. Det gjorde att Jonas dunsade i ordentligt i öppningen till kättingboxen och fick en spricka i ett eller två revben och antagligen en muskelsträckning också. Stackarn kan knappt röra sig och har förfärligt ont.

Men vi har ett välfyllt skeppsapotek med ordentliga smärtstillande tabletter som gör nätterna uthärdliga. På dagen smörjer vi det onda stället med Tiger Balsam, vilket funkar bra som smärtstillande. Så nu får vi ligga stilla här ett tag till Jonas kan röra på sig igen. Men det finns sämre ställen att ligga stilla på. Här händer något hela tiden, och massor av vackra båtar att beundra. En del andra svenska båtar att umgås med förutom Argosea och Atalanta.Annons

4 kommentarer

  1. Inte bra tur att ni är i hamn. Tigerbalsam, fungerar den som Voltaren?
    Voltaren fungerar bra för mig gjorde en ny rörelse på gymmet och det höll inte vänstervristen för. Vaknade på natten och hade väldigt ont. Men med Voltaren så kan jag gå någorlunda o det gör inte ont längre.
    Revben tar väl ett tag att läka ihop så ni får ta det lugnt, tur att ni är på en trevlig plats Du får hälla upp en whisky o hälsa från oss här hemma. Kram till er båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s