Äntligen på väg igen

Efter 12 dygn på samma, lite trista ankarplats är vi äntligen på väg igen.

Vi kom till Malendure -Pigeon Islands förra tisdagen. Hade en ganska trevlig segling från Les Saints i ca 4 timmar, vinden in snett akterifrån, så vi märkte egentligen inte att vinden ökat ganska mycket.
Vi lade ankare och fick, som vanligt, bra grepp med en gång. Framåt eftermiddagen hade vinden ökat till drygt 30 knop (15 m/s) så Jonas blev befriad från att grilla. När vi gick och lade oss var byarna uppe i ca 40 knop. För säkerhets skull lade vi ut lite mer kätting.
Natten blev som vanligt orolig när det blåser mycket och att influensan bröt ut hos mig gjorde saken inte bättre.
Det tog ca en vecka innan jag var uppe på darriga ben igen, och ytterligare några dagar innan jag orkade segla vidare och här är vi nu. Seglandes norrut i en lite byig vind men den håller sig mellan 10 och 15 knop så det är en mycket behaglig segling, även om vi har vinden nästan rakt i nosen.

Målet är Deshai på nordvästra Guadeloupe, byn där TV-serien Mord i Paradiset spelas in. Ni som hängt med på bloggen ett tag vet att vi varit här tidigare.

Vi avverkade 10 sjömil på ganska precis 2 timmar, en lagom start för min ännu influensa darriga kropp.

Annons

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s