Tobago Cays igen

Sådan skillnad väder kan göra. När vi var här med V får någon vecka sedan blåste det riktigt ordentligt. När man då ligger ankrad med bara ett rev som våglä och inget vindlä kan det bli lite väl blåsigt. Tyvärr så påverkar vinden även siktdjupet i vattnet. Det var ganska så grumligt då.

Men vilken tur att vi bestämde oss för att segla hit igen. Denna gången är det nästan vindstilla inga vågor alls att tala om och vattnet är kristallklart.

Det blev både snorkling, ö-vandring och hummerkalas!

Strax akter om oss är det en liten ö med en helt öde sandstrand. Strax utanför stranden ser vi att vågorna bryter vilket då betyder ett rev, vi tar jollen dit tillsammans med Ann o Tony från Argosea för att snorkla. Upp med jollen på stranden, på med utrustningen och ut i vattnet. Vi upptäckte väldigt fort varför det inte var något folk här. Vattnet var otroligt strömt. Gick knappt att stå still med fötterna på bottnen och vatten till midjan. Jag snorklade i kanske 3 minuter och hann se en otrolig mängd med sjöborrar innan jag gav upp och simmade in till stranden igen. De andra kom strax efter.
Sjöborrarna är inte de svarta med långa piggar som man ser i Medelhavet utan dessa är runda, beige-rosa och med korta taggar. Uppifrån ser de ut som en apelsin där man skurit skalet i klyftor och man bara väntar på att de skall öppna sig. Men det verkar de inte göra, däremot så ligger det stenar ovan på dem. Ser lite lustigt ut, kanske för att kamouflera sig.

Nåväl, snorkla ville vi så vi tog oss till området som är avspärrat för snorkling och där sköldpaddorna verkar tycka om att vara. Ett ganska dött område men massor av Conch snäckor som innehåller en “snigel” som kallas Lambi, vilket är en delikatess här på öarna.

På väg tillbaka till jollen så tittade jag upp för att se så att jag var på väg åt rätt håll. 50 m framför mig backar en stor rib-båt rakt mot mig. Killen som styr tittar över allt utom bakåt. Varvid jag ropar till honom han vinkar och säger ja jag har sett dig. Inte en trevlig upplevelse alls. Till saken hör att området vi snorklade i är avspärrat för trafik och jollar får bara köra väldigt sakta och bara direkt till och från ingången till en sandrevel.

Dagen efter så förflyttade vi oss till ett sund mellan två öar, där vi skulle få dels lite vindlä och dels närmare till hummer-restaurangen. Jag och Jonas tog jollen till ett korallrev en liten bit bort och vilken skillnad! Inte så mycket mer fisk men vilka koraller! Underbara. En video är under bearbetning och kommer när vi har bättre internet.

DSC_0015DSC_0094

Efter lunch tog vi jollen till restaurang-ön. Jonas, Ann o Tony snorklade på ett annat rev och fick se en Manta Ray, vilken var ganska så mäktig om man får tro dem.
Jag lade mig på stranden i skuggan av ett träd, en ljudbok i hörlurarna och fötterna i vattenbrynet och gud vad jag njöt. Snorklarna var tillbaka alldeles för fort.

IMG_2106  DSC_0181

Vi lämnade snorkelprylarna i jollen och tog en promenad. Ann o Tony var kloka och hade skor på fötterna, jag och Jonas som tänkte strandpromenad var barfota. När vi kommit över till stranden på andra sidan ön, hittade Tony en stig som slingrade sig upp för berget, klart att man skulle gå den! Inga problem men ju högre upp desto otrevligare blev det för våra bara fötter. Vi vände efter 2/3 och A&T fick fortsätta ända upp. Men vi fick iallafall fina bilder över Tobago Cays.

IMG_2104

Dagen avslutades med en hummer-middag. En halv grillad hummer per skalle och en massa gott till, friterade Plantains skivor, bakad potatis och morötter kokta alldeles precis lagom.

Annons

En kommentar

  1. Låter precis som man tänker sig Västindien. Här hemma snö, fast inte så mycket, nollgradigt o gråväder, men snart är det vår igen. Ha det gött. Kram från oss båda till er båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s