Julpynt

Oavsett var i världen man är så verkar julpyntet vara det samma. Tomtar, granar, kolorerade glaskulor, girlanger lampor, kransar osv.

I tropikerna känns det otroligt konstigt när man i en rondell fylld med palmer och exotiska blommor får syn på Tomten i en släde dragen av några renar. Eller ett korsvirkeshus med snö på taket och istappar från takfoten. Detta var i Singapore för ett antal år sedan. Men är nästan lika konstigt här.

Idag skull jag försöka hitta något trevligt pynt till båten. Insåg ganska snart att jag var lite sent ute. De hade börjat rea ut det lilla de hade kvar. Inget lockade.
Så det är bara att gilla läget och göra det bästa av det som finns.

I livsmedelsaffären idag märktes det att det börjar dra ihop dig.
Shoppingbussen till affären var ”knöka” full. Chaffisen fick dela upp återresen i tre turer. För att yachtisar med varor skulle få plats.
Även inne i affären var det kaos. Varför måste de få leveranserna på fredagen så att gångarna är tilltäppta av anställda som fyller på samtidigt som det DEN shoppingdagen.

Så var det dags att betala. Nuförtiden är det spännande för man vet aldrig med hur mycket kursen har försämrats. I somras låg kursen på 2,40-2,50 SEK för 1 ECD, idag är det mellan 2,80 och 3 kr. Det gör ont i plånboken. Så man får tänka både en o två gånger innan man stoppar något i vagnen.

Nu är det bara 4 dagar kvar…..

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s