En alldeles vanlig dag

Hela dan har jag funderat på vad jag ska skriva om idag. Inga idéer alls, så det får bli lite av varje.

Fick ett julkort från ett företag som i år skänker sina julkorts pengar till FNs Ebola fond, vilket jag gillade. Här i Karibien är öarna/länderna livrädda för att få in Ebola, vilket jag iofs kan förstå, men det är en hel Atlant emellan, och om man seglat från något av de smittade länderna hade man hunnit både bli sjuk och dö innan man var framme. Nåväl nu får man svara på en massa hälsofrågor innan man släpps n i landet det får man respektera. Önskar bara att de varit lika noggranna när det gällde Chikungunya smittan.
Ett annat bra mottagare är Läkare Utan Gränser. De gör ett fantastiskt jobb ute i världen. Enligt deras hemsida går 10% till administration vilket gör att mycket pengarna man skänker kommer till nytta.

Vår färskvattenpump har jobbat lite väl länge varje gång den ska fylla på expansionskärlen som trycker ut vattnet i ledningarna. Så idag bytte Jonas pump och skovelhjul och såg att rörkopplingarna hade antagligen fått sig en smäll för de var tillplattade vilket inte främjade vattengenomströmningen.

IMG_1955-0.JPG
Det blev en tur in till båtaffären för att inhandla nya kopplingar. Eftersom vi inte hade något vatten i kranarna så blev det lunch ”på stan”

Lite julpynt har kommit fram. Tomten som vi fick i doppresent 2006 av våra goda vänner har fått klättra upp i mesanmasten i år igen.

IMG_1963-1.JPG
Men jag undrar var jag har stoppat undan mina julljusstakar i trä….. Jag vet att de finns på båten för jag använde dem för något år sedan.

Har även börjat göra julgodis. Bounty beställdes av sönerna. Ha! Enkelt, bara blanda kokos med socker smör och lite grädde forma till avlånga munsbitar och doppa choklad. Jojo visst. Har aldrig haft sånt bry med att smälta choklad tidigare. Och ännu mer bry att få den att fästa på kokosblandningen. Men skam den som ger sig. De lär inte vinna skönhets pris men kanske godhetspris. Rapport följer

Google kom med en statistik rapport idag om vad vi googlat mest under 2014. Tre av rubrikerna har jag hjälpt till att öka statistiken på. Hur många har du googlat? http://studiobythesea.se/2014/12/18/flest-googlingar-2014/

nä, om man skulle satsa på någon middag ikväll. Får nog avsluta för idag, och konstaterar att det blev ju en blogg idag med. 😃

IMG_1965.JPG

Annons

2 kommentarer

  1. Lever tomten ännu ! Ni har varmt o gott……. och det har vi med ca 8-10 grader och regn o regn och däremellan lite storm eller mycket storm
    GOD JUL till er bägge

  2. Klart att Tomten lever! Sedan 2006 är det bara två jular han inte vsrit uppe. Men nu tycker han det är lite varmt, så han ville slippa ljusslingan. 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s