Port of Spain

Det är inte klokt egentligen, att det skulle ta 3 i besök Trinidad och totalt ca 5 månader innan vi fick tummarna loss att åka in till huvudstaden. Men nu så har vi varit där.

Nä, nu var for jag med lite osanning. Under karnevalen i februari och när vi åker och handlar så åker vi till Port of Spain, men vad jag menade var att vi inte gått omkring och utforskat stan. Det har vi gjort nu. Lite grand iallafall

Port of Spain är huvudstad i Trinidad och Tobago. Har ca 50.000 invånare, landet totalt 1,4 miljoner.

Staden ligger på nordvästra sidan av ön, och är en betydande hamnstad för hela Karibien. De har Karibiens största containerhamn. Många varor omlastas här, för vidare transport till de övriga öarna. Här finns en internationell flygplats med direkt flyg till London.

Vad jag gillar med Port of Spain är att det inte finns så många höghus. De flesta bor i egna/hyrda hus. En del inte större än en 1:a med kokvrå men med egen tomt, andra är lite större typ 3 rum och kök. Men det där med att underhålla husen står inte alltid så högt på listan, de ser generellt sett ganska sjabbiga ut.

IMG_1555 IMG_1514

 

När man varit i Karibien ett tag så längtar man bl a efter varhus, köpcentra, ett större utbud av varor och det hittar man här. Det är fullt med små shoppingcentra som oftast innehåller små guldkorn till affärer. Att man dessutom kan strosa runt i luftkonditionerat utrymme är inte helt fel.

Tror att Port of Spain är den största staden i hela Karibien, och med det så kommer naturligtvis en massa problem. Våldsproblem. Men det har vi ju hemma i Malmö också. Det gäller bara att veta var man inte skall vara och att inte vara på fel plats vid fel tillfälle.

Förutom alla små shoppingcentra finns här ett otal tygaffärer. Möbeltyger, marinatyger (Sunbrella o liknande), tyg till kläder, gardiner. Kort sagt allt. Men alla har inte allt, man kan behöva gå runt och leta. Inga större problem då majoriteten av tygaffärerna ligger inom 2-3 kvarter.

Vad man däremot inte hittar är turist krimskrams. Det är inte så många som kommer till Port of Spain för att turista, inte ens kryssningsfartygen stannar här. Mer än under karnevalen då. Så det gör att man slipper dessa påflugna försäljare som vill sälja på en något man absolut inte vill ha. Och det räcker så bra med de som finns på övriga öar.  Turistar gör man istället på Tobago som är ett paradis för snorkling och dykning och djungelvandringar.

Tyvärr så blev det inte så mycket bilder. Jag är alltid väldigt försiktig med kameran när jag är ute bland folk. Har liksom ingen lust att bli av med dyrgripen. Så ni får hålla tillgodo med de få bilder som blev.

SAM_0064 SAM_0065

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s