Förlovning, bröllopsdag och födelsedagar

När man har så mycket att fira så får man väl göra det med stil!

Våra vänner på Argosea och Atalanta har sett till att vi hade något rejält att fira. Richard och Kay på Atalanta förlovade sig för ett tag sedan, Ann o Tony på Argosea firade bröllopsdag nyligen. Kay fyllde år samma dag de förlovade sig och Tony fyllde år igår. Så så är de ju självklart att man slår på stort när allt det skall firas.

 IMG_1789IMG_1787
Ann o Tony och Kay o Richard alla djupt koncentrerade på menyn

Vi letade alla djupt och långt inne i våra garderober efter lämpliga kläder. Pojkarna efter “Big boys pants” som Richard kallade det och vi tjejer letade reda på våra festblåsor och de högklackade skorna (aj aj aj) Sminkväskan och smyckeskrinet fick också komma fram i dagsljuset. Jisses vad det var länge sedan man piffade till sig. Mascaran hade definitivt sett bättre dagar, får nog bli en liten investering där.

Taxin körde oss till en fin italiensk restaurang inne i Port of Spain. Taxi resan tog ca 30 min men när vi klev innanför dörrarna förflyttades vi mycket längre. En supermodernt inredd restaurang som andades lyx och god mat.

Tyvärr så hade de som designade inredningen och de som designade menyerna inte riktigt koordinerat sig. Jätte läcker belysning, men svag och bara ett ynka litet värme ljus på bordet tillsamman med Café Latte färgade menyer med skrift i svart och pyttesmå bokstäver gjorde det inte speciellt lätt att beställa. Jag frågade kyparen efter bättre belysning, han pekade på min iPhone och sa jag kunde väl använda ficklampsfunktionen i telefonen…….  Märklig inställning att kunderna skall sitta med ficklampor och läsa menyn.

IMG_1786
Jonas letade reda på bättre ljus….

Nåväl, vi lyckades få till en beställning och alla var nöjda och glad. När så maten kom in var det 6 fågelholkar runt bordet. Snacka om rikliga portioner

Till förrätt beställde jag Brushetta med 3 olika pålägg. Trodde ju i min enfald att det skulle bli 3 Bruschetta. Nej här slår de på stort 2 av varje. Dvs en hel måltid inte bara en förrätt.

Ingen pasta rätt utan vi gick direkt till Secondi Platti dvs huvudrätten och återigen kommer det in jätteportioner! Jonas beställde Majskyckling

IMG_1794 IMG_1797

Jonas majskyckling och i mitten av bordet de gemensamma tillbehören

IMG_1802

Dagen till ära så fick det ju bli efterrätt också

Så här gott och dyrt och vi nog inte ätit sedan vi var i La Rochelle 2010.

En underbart härlig kväll tillsammans med goda vänner, som vi skiljs ifrån nu för några månader. De seglar söderut till Surinam och Guyana om någon dag. Vilket vi inte kunde följa med på i år. Får bli ett annat år för oss.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s