Regn o mygg

Idag har det regnat nästan hela dan. Uppblandat med lite åska då och då.
Mina regnskydd klarar sina uppgifter galant. Luckan kan vara öppen utan att regnet kommer in.

20140827-154905-56945656.jpg

Måste bara komplettera med myggnät. Undrar om det finns så fint nät att de även stoppar de små, otroligt irriterande No-see-ums. På svenska blir det nog knott fast dessa är snabbare, ettrigare o hungrigare.

Får vi bara lite vind så försvinner myggen o knotten med en gång, men vinden lyser med sin frånvaro. Hittade däremot två citronellaljus i skåpet. De funkade! Inte ens tropiska mygg o knott gillar citronellan. Ljusen brann tyvärr upp ganska fort så nu får jag hitta på,något nytt sätt att sprida citronelladoften i sittbrunnen. Förslag någon? Ljusstöpning kan n dock glömma.

Jag har lite sorg här på båten. Symaskinen lade av när jag hade ca 5 cm kvar att sy på sol/regnskydd nr 2 av 3. En liten drivrem som inte ville vara med längre. Som tur var går det att få tag på ny. I Sverige. Får anlita Postverket för transport hit ner.

Annons

10 kommentarer

 1. Ha ha ha – ”No see-ums” eller sand-flies ar en verklig landsplaga ocksa i manga delar av Australien – troligen overallt med vat sand i tropikerna. Folk ar valdigt olika nar det galler reaktionen pa dessa kryp. Jag blir standigt biten av mygg och kliar mig desperat, men jag kanner inte av knotten alls. Min parter ar tvartom – hon tycks inte bli biten av mygg sa ofta som jag, men reagerar strakt pa knotten med svullnader som kan plaga henne en vecka eller mera. Hennes reaktion pa March-flies (Bromsar?) ar tyvarr MYCKET VARRE! Dessbattre ar de latta att se och doda manuellt. De ar langsamma flygare… Ni maste skaffa ultra-fint myggnat och en massa grona rok-spiraler. Kanske ni kan kopa nagra billiga och populara sang-nat (basta anti-malaria medicinen) och klippa sonder ett for anpassning till alla ventiler och oppningar. Spray hjalper ocksa pa naten, och det finns sarskilt lindrande ”efter bett-spray” och slika kramer. Rokspiralerna (de grona) fungerar nog eftersom millioner ar av evolution har imprentat i djur pa alla nivaer att rok betyder dod och pina! Dessa rokande glod-spiraler ar billiga och funkar mycket bra under lang tid. Kop allt detta lokalt eftersom lokal befolkningen vet vad som ar vart slantarna och Svenska Socialstyrelsen inte kan lagga sig i vad som finns i flaskan.

  Detta ar skrivet onboard ”Suzi-Q” som nu i slutet pa Aug. 2014 ligger inblast nagra dagar i Coffs Harbour NSW. Du kan see min yacht ”live” tack vare AIS och: https://www.marinetraffic.com/

 2. Aha, det finns två Suzie-Q, blev lite förvirrad ett tag 🙂 Tack för tipsen. rök-spiralerna är det de där gröna som fanns i Sverige på -60 talet? Som om man inte var försiktig bara blev en massa småbitar i asken.

  Annars så testade jag med Citronella Olja på några bomullstussar som jag lade i sittbrunnen, de funkade efter ett tag. Att jag o Jonas nästan kvävdes av doften är ju en annan sak, får kanske vara lite mer moderat med mängden Citronella nästa gang 🙂

 3. Visste inte att Törebodaknotten övervintrade i Karibien, såna rackare. Dom lämnar nog Karibien för Töreboda strax före midsommar.
  Vet inte om myggspiraler är bättre än Citonellaljus, för de osar också ganska kraftigt. Vi hade inga problem inne i husvagnen. Knotten var alltid utanför i stora svärmar.
  Hoppas dom försvinner. Kram till er båda från oss båda.

 4. Hej Lars, tyget är en gammal segelsäck från Genuan som blixlåset gått sönder på. Återanvände tyget som är något nylonaktigt. Tyget räckte till 3 regnskydd och skydd till grill och gasoltub.
  Stänger har jag inga. På den aktre har jag sytt in en flaggstångslina över diagonalerna och på den främre har jag bara sytt ett veck. I nederkanten sydde jag in en 6 mm tamp. Så de är väldigt lätta att stuva undan. Bara att vika ihop. Men vi måste fixa någon lösning till tamparna så att vi kan fästa dem närmare regnskydden, har ett spindelnät av tampar over däcket nu.

 5. Fina regnskydd du har på tal om postverket det kan du inte lita på fick ett paket från England som skickades tillbaks av posten jag var ute o reste kom hem två dagar för sent för deras ”14 dagar håller vi paketen” detta var i april fortfarande inga spår efter mitt paket (värde av varor ca. 1400kr.) men engelska företaget bet. mig till sist och de får sloss med posten:( Vi kommer till St.Martin antagligen runt jul kommer ni att vara i området då? Hälsningar Anna

 6. Tack Anna, tycker även jag att de blev helt OK. I detta fallet så är det nog Inga problem, remmen är så liten att den kan gå i ett vanligt kuvert.

 7. Ann-Sofie skrev: Att jag o Jonas nästan kvävdes av doften är ju en annan sak, får kanske vara lite mer moderat med mängden Citronella nästa gang 🙂

  Detta sumerar problemet som ar – att hitta nagot ”fanstyg” som ar tillrackligt ackligt for att forstora knotten.myggens/bromsarnas APTIT & TREVNAD utan att gora samma sak for manniskobarnen. Inte alltid ett latt problem. Finns inte rok-spiralernaa i Sverige langre? Eftersom de brinner sa ar det faaktiskt mycket effektiva pga den inneboende skracken alla kritters har for oppen eld, plus annat de avger. Yes, de aro fortfarande mycket shora att handskas med, men billiga. I Australien levereras de i ett paket med en ventilerad burk som liknar den som paven har och svanger med… Ar ledaren for den katolska kyrkan radd for Guds knott?

  Halsningar fran Suzi-Q i Southport Harbour Queensland

 8. Hej Eva, vi har en gammal Husqvarna 2000 och syr allt utom segel. Att jag inte syr segel beror på att våra segel är tillverkade av så kraftig segelduk att jag inte vågar sy dem med maskin. Annars syr jag allt, Från Sol och regnskydd till tunt fodersiden till gästflaggorna.

  För att en symaskin skall fixa både tunna och kraftiga tiger krävs en mekaniska växellåda. På Husqvarnas maskiner har man det till och med 2000 modellen. De är inte speciellt svåra att få tag på, lämnas ofta som inbyte när folk köper ny symaskin. Men om du är på väg ut och segla långt, köp med dig extra drivremmar, 2 olika och kondensator till pedalen. Är det något som går sönder så är det det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s