Vår vardag

Vad det är trist när saker och ting går sönder. Under seglingen från BVI så lyckades 3 av fyra gångjärn på våra toasitsar att brytas sönder. De var av plast så det var försvagning av plasten pga ålder som gjorde det. Men hur trevligt är det att använda en toalett utan sittring??? Inte speciellt tro mig. Blev glada när vi hos skeppshandlaren hittade 2 toasitsar i rätt storlek. Betalar, inte glatt men här till var jag nödd och tvungen, 57 USD/st. Åker tillbaka ut till båten, packar upp ur kartongen….  Detta är inte sant. De var de minsta toasitsar jag sett. Alltså fel storlek. Hoppas nu innerligen att vi får lov att lämna tillbaka dem och få pengarna i retur.

Igår kväll, efter middagen skulle vi titta på film i sittbrunnen. Riggar upp PC med externa högtalare, häller upp varsin whisky sätter oss skönt till rätta och startar filmen. Jag som monterade högtalarna hade lyckats sätta pluggen i fel uttag, Jonas lite irriterat ska rätta till och rycker i sladden som snabbt välter ut mitt whiskyglas. Inte nog med att det är alkoholmissbruk det landade i datorn dessutom. Datorn som bara var någon månad gammal. Det är så man kan gråta. Tur att vi har fler ombord.

Vår bogpropeller hade börjat läcka, lite grand. Det var packningarna som ska förhindra vatten att tränga in när man seglar som gett upp. När vi kom fram till Saint Pierre så kontrollerade jag utrymmet dit ev läckagevatten från bogis hamnar. Facket var till bredden fyllt!  Ujujuj inte bra. Snabbt fram med borrmaskins pumpen som vi använder i trånga utrymmen och tömmer facket. Det facket har dessutom direkt kontakt med garderoben…. Men som tur var så var det mesta som fanns på golvet i garderoben väl förpackat. Bara ett duntäcke och några innetofflor som blivit blöta.
Gick in till Amel’s servicekontor här på Martinique för att skaffa nya packningar. Inga problem, de fanns på lager. Så dagens glada överraskning när vi skulle betala 10€! Trodde inte att Amel hade någonting som var så billigt.

Strax innan vi lämnade BVI, var Jonas nere i maskinrummet för att kolla läget. Upptäcker en massa vatten på durken (golvet). Inte bra, men framförallt var kommer det ifrån? Det första han tittade på var våra expansions kärl. Japp där var läckan. En av anslutningarna hade korroderat bort så vårt färskvatten sipprade sakta men säkert ut den vägen. Jonas har blivit en riktig McGyver och lyckades laga det hela provisoriskt. Men det blir till att skaffa ett nytt kärl, för lagningen håller inte riktigt tätt.
Igår hittade vi ett 4 l kärl till det facilapriset av ca 4000 SEK. Njae ett 2 l duger, det är vad vi har idag. Men det fanns ju inte hos skeppshandlaren. Idag när vi var ute och strosade så hittade vi en till skeppshandel, (med mycket trevligare personal!) och jippi de hade ett 2 liters. Så nu är Jonas fullt sysselsatt resten av dagen.

Frysen får vi frosta av relativt ofta för att den inte ska dra onödigt mycket ström och för att inte isen skall stjäla för mycket utrymme! Och jag måste säga att vi är duktiga på att använda det vi stoppar in i frysen. När vi bodde i villan så åkte ju prylar in i frysen av ren slentrian. Sedan slängde man mycket av det när det började bli för fullt i frysen. Det börjar bli lite tomt i vår frys nu, och det ska det vara för vi hade tänkt att fylla den igen här på Martinique där priserna är lite lägre. Så jag bestämde mig för att det som var äldst i frysen skulle bli middag. Det äldsta jag hittade var rökt sidfläsk som vi köpte i Las Palmas i december 2013 och det näst äldsta var benfria kotletter från mars 2014. Så middagen fick bli en gryta med benfria kotletter i bitar, tärnat bacon, champinjoner, lök, vitlök, salvia, salt. peppar och så redde jag av med vetemjöl och mjölk (grädden var slut). Serverades tillsammans med potatismos och ett gott röd vin.

Annons

2 kommentarer

  1. Hoppas innerligt att detta inte är er vardag för så mycket elände på en gång kan få vem som helst ur humör.
    Skönt i alla fall att ni får ordning på grejorna. Toasitsar är svårt t.o.m. i mer civiliserade trakter. Original kostar skjortan och universella kan vara si och så med passformen.

  2. Yes, en liten McGyver är något som alla seglare måste ha i sig… spelar ingen roll om båten är ny eller av äldre modell – allt som kan gå i sönder går i sönder… Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s