Saint Martin – Sint Marten

En ö, två länder. Tur att båda tillhör EU. Ön är inte speciellt stor bara 87 km2, var av den franska delen är på 53 km2.

Ön är ett frihandelsområde och ett båtcentrum. Båtcentrum tack vare den stora lagunen på den holländska sidan som gör att det är mycket väl skyddat. På den franska sidan, dit vi gick ligger man i en stor bukt. Det var säkert 100 båtar för ankare men ändå kändes det inte trångt. Bukten innehåller dessutom en marina.

Vi valde att gå till den franska sidan och Marigot Bay som den stora viken heter. Vi tyckte att det kändes lite instängt att vara i en lagun som man bara kunde komma in och ut ur när de öppnade en bro.

Marigot stad var ganska mysig om än liten och byggd som en labyrint kändes det som. Det var svårt att hitta dit man ville. Kanske beroende på att kvarteren bar byggda som små shoppingcentra med husen i en fyrkant runt ett litet torg och affärer på bottenvåningen och lägenheter ovanför. Så det tog några dagar innan man hittade dit man ville.

Vi stannade bara i några dagar, mest för att fylla på matförråden innan vi kommer upp till Brittish Virgin Island där det är svårt att handla och för att vi skall få en lite kortare trip dit upp.

Ett kärt återseende blev det dock, Nymphea Alba med Peter, Helen, Johanna och Agnes från Kalix som ligger här och inväntar bra väder för att segla tillbaka hem till Sverige. Vi träffade dem första gången nere på Grenada i januari.

Annons

5 kommentarer

  1. Härligt att höra ifrån er. Här är lugnt. Det största som hänt är att vi har blivit med en terrass till. Skönt för stugsittare att variera fikaplats. Kram Eva

  2. Vi avundas ert vagabondliv i härligt klimat och alltid något nytt runt hörnet.
    kramar från Sune och Ulla

  3. Hade ingen aning om att EU fanns i Karibien, men OK Frankrike, England o Nederländerna förstår jag. Spanien o Portugal har dom också?
    Det verkar väldigt mysigt. Kram

  4. Spanien o Portugal var ju de ursprungliga ”herrarna” här, med Marco Polo och Christoffer Columbus, men jag tror att de förlorade allt till britter o fransmän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s