Nattsegling

Vinden viner i riggen och månen lyser vår väg genom den mörka natten. Vi puttas framåt i en behaglig fart och vågorna ger oss lite rogivande gungningar, ibland avlöst av en lite större våg som skakar sömnen ur våra kroppar.
Eller, ur min kropp iallafall, jag hoppas att Jonas sover gott i sin säng.

Vi är på väg från Trinidad och har nu ca 4 timmar kvar. Klockan är strax efter midnatt och långt i fjärran har ljusen från Grenada börjat skymta.

Just nu har jag lite bry med en stor lastbåt som korsar vår väg och i skärningspunkten är vi lite otäckt nära varandra. Uppskattar långt avstånd till dessa monsterbåtar. Jag skall hålla undan för båten och samtidigt hålla upp lite från vår kurs så att strömmen som strax tar tag i oss för oss rakt på vårt mål i stället för att föra oss helt ur kurs.

När ni läser detta har vi lagt ankare och sover antagligen ganska gott innan det är dags att ta en tur till immigration och tull för att checka in.

Ha en trevlig dag, för det tänker vi ha så småningom!

 

IMG_1568

Gryning över Grenada

Annons

4 kommentarer

  1. Varför seglar ni på natten? Det kan ju vara mysigt, men. Hur går det att checka in i Grenada mitt i natten eller behövs inga sådana formaliteter.
    Hoppas seglatsen gick bra och att du fick sova lite.Kram

  2. Sträckan var för lång för att klaras av på dagtid, och vi kunde inte ge oss iväg förrän svetsaren var klar. Så då blir det på natten. Nej checkar in gör vi nu på morgonen. De är inte lika rabiata här som på Tobago.

    Jo då jag fick sova, vi tar 3-timmars vakter så lite grand blev det.

  3. Hej kära vänner. Har varit datorlös i två veckor. Nu ny modern på plats. Alla fina inlägg från Trinidad och Tobago ska jag snart ta mig tid att läsa. Låter verkligen spännande! Ha en bra dag. Kram Eva

  4. Åååå elände att vara datorlös. Välkommen tillbaka då? Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s