Regntunga skyar…….

Jo det är inte bara sol och bad i paradiset. Emellanåt får vi ordentliga skyfall också.

Det skulle bli lite ostadigt väder igår, och det var många mörka moln på himlen. Men det var tomt i kyl och skafferi och mage så vi trotsade vädrets makter och åkte in för att handla. Undertiden vi var inne i affären började det regna. Inget stilla sommarregn precis utan ett riktigt skyfall. Men vi hade en buss som väntade på oss, vi slapp gå. Uppehåll undertiden vi körde tillbaka till marinan där vi lagt jollen, och lagom som vi var framme öppnade sig himlens alla portar igen. En tjurrusning på ca 100 m till restaurangens skyddande tak. Sedan stod vi där i säkert en halvtimme och väntade på uppehåll. Men det regnade bara mycket eller lite för mycket hela tiden.
Har man då tunna sommarkläder på sig, som tenderar att bli genomskinliga när de blir blöta så väntar man. Jag kände inte riktigt för att ställa upp i Mrs Wet T-Shirt…….
Servitörerna blängde irriterat på oss. Men vi var inte så sugna på en öl, det var för tidigt på förmiddagen. Tillslut så bestämde vi oss för att det regnade lagom lite och tar oss till jollen. När Jonas klev ner i jollen stod vattnet upp till fotknölarna på honom.

På väg ut till båten så möter vi en av deltagarna i Grenada Sailing Week. Han var inte så glad. Masten hade gått av strax över översta vantspridarna. Dvs den hade gått av ca 5 m från toppen.

Lagom som vi var tillbaka på båten så slutade det att regna. Iallafall över oss. Men vi såg att det regnade ordentligt runtomkring oss.

Det var stor avslutning på segelveckan idag med ett jätteparty inne på marinan och fyrverkeri på kvällen. Bra musik spelade de så det gjorde inget att de förde liv långt in på natten.

DSC_0016
På väg in till vår ankring i Prickly Bay

IMG_1155 
En fin jollebrygga vid Spice Island Marina

 IMG_1171

Svenskgänget. Runaway, Nymphaea Alba och Lady Annila

IMG_1178

Soundcheck inför kvällens spelning

IMG_1182

Närmsta grannen på ankringen och regnfyllda moln i bakgrunden

Annons

2 kommentarer

 1. Hej på er roligt att läsa din blogg, trösterikt att det kan regna även i paradiset, men ni behöver i varje fall inte skotta.
  Det verkar trevligt med alla svenskar, men hur löser man skolgången, barnen på bilden vekar ju vara i skolåldern.
  Antar att ni är i Grenada, det är väl ett eget land under beskydd av USA. Det verkar ju väldigt välorganiserat med jollebrygga o allt.
  Här hemma är allt sig likt, vi har inte haft så mycket snö hittills. 3-4 cm kom i två omgångar men jag hann o skotta mellan dem i alla fall, man måste ju ha något att göra. Vädret har varit gråmulet med – 5-6 ° men en snål ostlig vind så det har kännts som -15°. Just nu är det lite varmare runt o °.
  Ha det fortsatt bra. Kram

 2. Lovely to read your latest blog. Grenada has always been my favourite island which I have visited a few times. Sorry about the occasional rain!! It has not stopped raining here since before Christmas!! East Dean is permanently flooded. The pond and green are a lake and today we only have one way out of the village. We also have raw sewage mixing with the surface water. Lovely!! Our home is not flooded yet but due to the water level unable to use downstair loo.
  Love to you both,
  Sue & John

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s