Livadhi Bay, Kefalonia

Visst är det härligt att ligga vid stadskajen i en stad med nära till allt. Men efter ett tag så längtar man efter friheten igen och att slippa ha folk som går och glor in i sittbrunnen hela tiden.

Vi lämnar Argostoli och seglar vidare upp i viken för att ligga för ankare i några dagar. Vi kommer tillbaka i slutet på veckan för att delta i ett grekiskt påskfirande.

Regnet hänger i luften när vi ger oss iväg och vinden har vi rakt i nosen hela tiden. Tur att vi inte ska så långt, bara 6,5 sjömil rakt norrut. Alldra längst in i viken hittar vi en liten extra vik med några sandstränder och helt öde. Det är bara vi och getterna. Att det regnar och blåser bryr vi oss inte om. Vinden kommer från norr just nu och vi ligger i lä och regnet, tja det brukar gå över.

Vattentemperaturen är ca 16 grader dvs, några grader lägre temperatur än i Argostoli, så vi avvaktar ytterligare ett tag med premiärdoppet.

Naturen är väldigt vacker så här på våren när det fortfarande är grönt och man hittar små blommor lite överallt.

Snö på kreta  Snö på kreta

 

Vår lilla jolle ser lite övergiven ut

Snö på kreta

Bergarten här verkar vara sandsten, och verkar inte vara särskilt solid. Snarare en massa småsten som pressats ihop. Inte konstigt att det varnas för stenras på vägarna.

Snö på kreta

En bild ljuger inte sägs det, men vi ligger faktiskt bara 300 meter från stranden.

Snö på kreta

 

 

Kartan är uppdaterad, så nu kan ni se exakt var vi har varit och var vi är. De turkosa markörerna avser årets resa.

Annons

4 kommentarer

  1. tack snälla Kanalmamman för allt att läsa,det gör så gott i vårkallt Sverige.

  2. Det var väldigt vad ni firar påsk! har ni 16 grader i vattnet så ligger ni någon grad över oss – här pendlar det mellan 14-15 grader så inte ens stortån doppas. Hoppas ni har lite bättre lufttemperatur också så ni slipper köra värmaren så som vi.

  3. om det är så kallt i vattnet är väl luften heller inte så varm när ni seglar vid den här tiden? undrar om Fleecen ska packas med? vad har ni på er när det är mulet och blåser i nosen?

  4. En fleece är inte fel. Men annars är det sandaler/barfota, shorts och kortärmat som gäller. Men å andra sidan om vi hade haft en aktersittbrunn med rorkult/ratt i aktern och inte möjlighet att kapsla in sittbrunnen under gång så hade vi nog haft sjöställ på oss. Men luft tempen här i Joniska havet är idag när det är mulet 18-20 grader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s