Utflykt

Idag har vi varit på utflykt. Till utlandet……… Vi tog bilfärjan över floden Guadiana för att turista i Ayamonte och för att titta på deras hamn.

IMAG0144

Bilfärja?!?! Ja faktiskt, men inte som vi är vana att se dem. Jag tror att man får plats med 4 bilar om man packar väl. Färjeturen tar max 30 minuter och kostade 1,50 € per skalle och enkelresa. Att jämföra med att åka buss från Höllviken till Malmö som kostar ca 40:- utan rabattkort.

IMAG0145

 

Väl iland så bestämde vi oss för att promenera bort till marinan för att kolla priser och om vi får plats. Vi promenerar på gatan som går längs floden och plötsligt hör vi någon som hojtar JONAS med en engelsk accent. Det är våra kompisar på S/Y Mi Dushi, ett holländskt par som seglar en Hallberg Rassy 34. Vi träffade dem första gången i Figueira da Foz och har sedan stött ihop i några fler hamnar. Det var ett kärt återseende. De avbröt sin cykelrunda och följde med oss till hamnen och såg till att vi fick veta så mycket som möjligt om Ayamonte, var affärerna låg, bagaren, vilka restauranger som var OK. Att man kan studera spanska under vintern osv osv.

Väl inne på hamnkontoret blir vi väl mottagna. Vi frågar om det finns någon plats för oss till imorgon och vad det skulle kosta att ligga 3 månader i vinter. Jo hon hade 3 platser kvar och vi kunde få den ena. Så imorgon går vi tvärs över floden för 2 dagar. Sedan går vi nog vidare mot Cadiz. Vi kan ju inte lägga oss till ro för vintern redan.
Priset vi fick för vinteruppehållet var ca 1.700 Euro för 3 månader. För att kolla hur det var i förhållande till andra hamnar vi har funderat över för vårt vinteruppehåll kontaktade jag dem när vi kom tillbaka till båten. Lagos och Portimão hade priserna på hemsidan och den billigaste var 500 Euro dyrare än Ayamonte. Sevilla har också varit på förslag, men dem fick jag ringa. Naturligtvis var det ingen där som kunde prata engelska. Så det var bara att ta ett djupt andetag och leta reda på de lilla jag kan av det spanska språket. Det kändes som om jag förstod, jag fick fram ett pris i alla fall. Det var dubbelt så dyrt. Så nu har vi bestämt oss. Det blir Ayamonte över vintern.

Sevilla kommer vi att besöka, men bara för en vecka eller så.

Efter det telefonsamtalet insåg jag att 2 terminer med nybörjar spanska lade en bra grund. Tack Barbro! Men det räcker inte riktigt till, så nu vet jag vad jag skall syssla med i vinter när vi inte kan segla. Plugga spanska!

Kvällen har vi tillbringat tillsammans med S/Y Marias besättning. Vi gick upp på en av barerna och tog en öl och pratade efter att vi hade klarat av våra middagar. En trevlig avslutning på en händelserik dag.

Annons

En kommentar

  1. Jaha då vet man var vi har er de närmsta månaderna. Det verkar ju vara en fin plats att övervintra på uppe i floden så ni inte behöver tänka på flod o ebb o sånt eller tjuriga vindar från fel håll.
    Kan glädja er med att premiärpriset på svenska humrar var 7500 kr kg, så ät hummer med andakt.
    Klokt att bättra på Spanskan under uppehållet om ni hamnar i Sydamerika o västindien så är ju spanskan gångbar.
    Chip mår bra han är pigg o alert o har stenkoll på skrutten när vi ätit äpple, den ska han ha. Tycker att han försöker stödja sig på vänsterfoten lite oftare, men han har ingen riktig koll på hur tassen är vänd. Kram på er båda o ha det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s