Troja

Jaha, då har man varit i en semesteranläggning. Bara hotell och andelslägenheter och ett stort konferenscenter. Ja en marina oxå. Alldeles nybyggd. Invigdes förra året. Men hit kommer vi inte att komma igen, har även svårt att rekommendera stället till någon annan. Det var egentligen inget större fel på stället, kanske bara jag som var på dåligt humör. Men 75 €/dygn (fick visserligen 30% rabatt av någon anledning så vi betalade 63 €) Trådlöst internet ingick inte! men el och vatten ingick. Magnetkort för att kunna komma tillbaka till bryggan fick man mot 20€ i deposition.

Platsen vi fick var längst in mellan två pontoner. Längsmed själva matarpontonen, dvs alla som skulle ut till sin båt var tvungen att gå förbi oss. Blev en del trevliga pratstunder, men att bli önskad Bon Apetit av ca 10 pers när vi åt middag blev lite jobbigt på slutet.

Mittemot Troja ligger huvudorten Setúbal. Dit kunde vi ta en färja. Men vi ville inte betala för ett dygn till så lämnade på förmiddagen, efter att vi spolat rent båten från en massa sand/damm. (Undrar om det var rester från Aveiro eller om det var nytt?)

På landsidan av marinan var det ett stort komplex med konferenshotell, andelslägenheter och vanligt hotell.

Troja 024  Troja 018

En del restauranger och barer samt en shoppinggata med 3 affärer! Resten av lokalerna var tomma! Så ens behov av strandkläder, glasögon och mat kunder tillfredsställas.
Supermercadon speglade verkligen vad folk åt på semestern. Prefab pizzor (färska el frusna) färdiga mackor eller färdig blandad sallad. Köttdisken var trist, det som fanns där var gammalt. Köttet hade börjat skifta i grönt och då känner inte jag för att köpa det.

Strand fanns det, jättefin och lång. Nära till golfbanan är det oxå, ca 4 km.

Seglingen till Troja gick längs en klippsida som var mycket fascinerande. Här är några smakprov

Troja 002  Troja 007 Troja 011

Vi seglade även förbi ett annat populärt semestermål. Sesimbra

Troja 009

 

Portugiserna fiskar inte med nät. Trodde vi. Helt plötsligt var vi omringade av sådana här flöten.

Troja 004

Rena turen att man upptäckte dem.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s