Fixar dags

Det är så skönt när det ena efter det andra blir färdigt och man kan stryka på att-göra-listan. Nu senast fick vi ordning på watermakern (avsaltningsanläggningen) så nu kan vi göra eget vatten.

Andra saker går inte så bra. Skulle sy ett fenderskydd härom dagen. Lyckas plocka upp symaskinen ur stuvfacket, efter att först ha fått flytta på en urtung pelarborr. Kopplar ihop, trär tråd och ska försöka plocka upp undertåden. Inte då. Den vill inte, blir tvärstopp och trassel. Jag ska inte upprepa vad jag sa och tänkte. Det var bara att packa in symaskinen i bilen och köra iväg till verkstan. Idag ringde dom och sa att reparationen går på en tusenlapp. Suck, den hade jag haft nytta av på annat ställe, men å andra sidan har jag svårt att klara mig utan symaskin.

I Torsdags hade vi gäster ombord och det var extra kul, för det var ett par vi inte träffat på massor av år, helt plötsligt var klockan 01.30, jösses vad vi hade mycket att prata om.
Dagen efter, fredagen,  hade vi inget speciellt att göra och vädergubbarna lovade fint väder, så vi gick lite tidigare från jobbet och kunde kasta loss vid 17-tiden och styrde kosan ner till Rödvig för att hälsa på våra båtgrannar från i vintras, Roger o Kicki. Vi åt middag tillsammans, trevligt och jättegott som vanligt. Lördag lunch vände vi kosan hemåt igen för att tillbringa kvällen hos ett par andra goda vänner. Återigen blev man trakterad av underbar mat och kanongott vin.
Efter denna helg var vi ganska slitna på söndagen. Då börjar Jonas att fixa med watermakern, förstod inte att han orkade. När allt var tillbaka monterat och vi satte på vattnet igen sprack en koppling på slangen som går från vattentanken. Snabbt av med vattnet igen och stackars Jonas fick åka in till stan för att fixa en ny. Annars hade vi inte fått något vatten överhuvudtaget i någon kran ombord. Tur att det finns helgöppna byggaffärer.

Watermakern kör vi nu i ca 1,5 timme om dagen och då producerar vi den mängd vatten vi förbrukat de senaste 24 timmarna. Skönt att veta att vi är självförsörjande. Nu ska vi bara få ordning på det fasta taket över sittbrunnen med solceller och sedan vänta på att någon uppfinner en dieselmaker, då blir vi helt självförsörjande.

Chip har flyttat upp till mormor och morfar och lever ett riktigt bra konvalecent liv. Han får 3 lagom långa promenader om dagen. En av dem går oftast ner till sjön där han får bada och morfar kastar pinnar han får simma efter. Det är bra gymnastik för hans ben.
Det är till och med så att han försöker få igång Frida på lite bus och lek. Men han har nog inte så stor framgång där.
Men å andra sidan så brukar han ha ganska kul med en boll på egen hand också.

Fast nu tycker jag att det är dags för lite varmare sommar. Hur kan man blidka vädergudarna? Förslag någon?

Annons

En kommentar

  1. Om det kan vara till någon tröst så gick min symaskinslagning på detsamma. Och lika mycket som den köptes för…

    Det där med flytta runt saker när man skall fixa känns igen mer än väl. Märkligt att man skall stuva nästa projekts användbara saker längst ner under allt annat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s