Måkläppen

Nu har vi varit där! Tänk att man kan bo i 25 år på samma ställe och inte besöka alla sevärdheter i närområde! Kan kanske bero på att man bara får besöka Måkläppen mellan 1/11 och 31/1.

Tack Kicki o Roger för att ni drog med oss.

Vädergubbarna hade lovat sol och några minusgrader och svag vind. Solen kämpade tappert och när vi var hemma igen hade vi blå himmel.

Vi tog bilen ner till Falsterbo Golfklubb och promenerade där ifrån ut till Måkläppen för att förhoppningsvis få se några sälar. Det var väldigt många fler än vi som hade samma tankar.

Men vi hade ju hundarna med oss och blev lite snopna när man inte ens fick ha med dem i koppel. Så det var bara att vända när vi hade kommit halvvägs ungefär, men vi fick en skön promenad iallafall. Men en säl fick vi se, han simmade omkring i havet ett femtio-tal meter från stranden och tittade på oss och undrade nog vad vi gjorde på hans strand.

Vi hade lite svårt att hitta ett lä-ställe för fikat så det intog vi i lä bakom Falsterbo Fyr. Roger hade fixat varm choklad med vispgrädde o cognac och Kicki hade gjort goda mackor. Varm choklad är underskattad, varför gör man inte det oftare?

Måkläppen_1 IMG_2051 IMG_2052 IMG_2053

Annons