Snö och is rekordkallt

De sa på vädret häromdagen att det inte varit så här kallt under så lång tid sedan 1987! Det är 23 år sedan. Att det var mycket snö den vintern det kommer jag ihåg. Jag var orolig att det skulle bli problem att ta sig till BB……

Isen ligger fortfarande tjock, den är nog 10-15 cm tjock vid det här laget. Det är lite otäckt när det blåser för då studsar vi mellan iskanterna. Om inte Jonas hackar is varannan var tredje dag så har vi bara ca 5 cm fritt mellan skrov och is och det är då vi studsar. Men Jonas han kämpar med en stor påle och hackar sönder isen ca 30 cm från båten, runt om, det är ca 35 meter….

Snö har vi också tillräckligt av just nu. De senaste dygnen har det kommit väldigt mycket, hur mycket är svårt att säga efter som det blåser och snöar samtidigt vilket gör att snön lägger sig i drivor. Barmark på vissa ställen och knädjupt på andra.
Chip tycker att det är urkul med snön, och kan inte förstå hur snöbollarna bara kan försvinna när vi kastar åt honom.

 

Annons