September

När man sitter och skall summera en månad så blir man lätt lite skrämd över vad man är dålig på att ta till vara dagarna. September har gått i arbetets tecken. 40-timmars vecka varför det när man kan jobba mycket mer. Det resulterar då i att man inte orkar göra något när man kommer hem vid 8-tiden på kvällen eller att man inte kommer iväg och seglar då några timmar på söndagsförmiddagen skall tillbringas på kontoret. Eller om man är ledig en hel helg så är det sånt väder att man definitivt inte vill lämna kajen.

Några trevligheter har vi ändå hunnit med.

Fredagen den 11 september gick vi ut och la oss för ankare i bukten.
Lördagskvällens himmel var något extra. Hoppas att det framgår av bilden.

Jonas skulle jobba på söndagen så då gick vi tillbaka in igen. Det är så skönt att ligga för ankare och vara “grann-lös” att denna helgen blev den sista sommarhelgen var också ett plus.
På söndags eftermiddagen knackade det på landgången och där står en gammal kompis med barn som dels ville titta på båten och dels ha någonstans att vänta medan hustrun tog sig från Lund och hit. Kompisens bil hade gått sönder och behövde bogseras..
Det var mycket ett mycket kul besök, speciellt som vi bara brukar träffas på ICA Toppen.

En helg tillbringade vi i Dragör, tillsammans med Philip som var hemma från Öckerö. Vi seglade dit lördag förmiddag och tillbaka på söndagen.

MEXICO
Vi har även varit hembjudna till en Mexicansk familj på  mexikansk middag med många av deras specialiteter. Bl.a. Horchata, risvatten smaksatt med socker och kanel som är suveränt att lindra effekterna av stark mat. Det smakade litegrand som att dricka risgrynsgröt med kanel utan mjölk. Det var betydligt godare än vad det låter.
Fick också lära mig att Guacamole inte innehåller vitlök men däremot gul lök, chili och ev jalapeño förutom avocado mosad med gaffel.

Vi fick också veta mer om Mexico så nu står det landet betydligt högre upp på besöka listan.

SPANSKA
Kursen har börjat igen. Undrar hur man skall få in detta språk i huvudet. Glosorna som man sitter och tragglar varje vecka finns inte kvar när man behöver dem. Sanslöst irriterande.
Att förstå en skriven text går bra, att förstå talad spanska är svårare men talar de inte alltför fort så förstår jag vad det handlar om. Sedan ska man försöka svara…….. Det går inge bra om man säger så.

Undrar om man kan köpa en CD-bok på spanska i Sverige? Kan nog behövas så att man kommer in i språket.

Annons