Grundsund

Vi låg kvar en natt till i Grundsund, Hamnkaptenen informerade om att det skulle bli ordentligt blåsigt i natt, drygt 20 m/s. Så vi tog det säkra före det osäkra och stannade kvar. Hans prognos stämde, de tjöt ordentligt i riggen. Toppnoteringen låg på 23 m/s.

Atlantic, trålaren vi ligger utanpå, har haft motorproblem och idag skulle motorn provköras. Det var inte så kul för oss, hela båten blev täckt av sot……. Provkörningen gick tydligen bra för en stund senare fick vi besked om att de skulle gå vid 14-tiden. Kanonbra, då kommer vi in till kaj och kan få vatten att skura rent båten med och el. Maneterna har fortsatt att täppa till kylvatten intaget för oss så Jonas har idag bytt 3 impellrar, totalt 5 st är nu bytta och förrådet är slut!

När Atlantica äntligen skulle gå, 3 timmar försenade, kastade vi loss och låg och cirklade i hamnen. Eller vi skulle göra det iallafall. Men backslaget (växel o gas-spaken) hängde sig. Jonas kunde inte lägga i backen, och med bara nöd och näppe få växeln i friläge. Spännande. Men Jonas är duktig på att hantera båten, så inget allvarligt hände och vi fick in båten på rätt plats efter en stund.
Kvällen tillbringades med att skura däcket. Inte kul, men fin blev båten.

Annons