Äntligen semester!

Äntligen semester! Vi styr kosan mot Bohuslän och seglar dit via Gilleleje och Anholt.

Idag kastade vi loss vid 12.30 och fick en fin halvvind upp till Dragör. När vi rundar Pepparholmen är det då meningen att vi skall få en slör resten av resan upp genom sundet. Men som vanligt här i sundet så snurrar vinden som den själv vill och vi fortsätter på en halvvind. Det är helt OK det också båten susar fram. När vi är i höjd med Ven har vinden vridit så vi har slör och avtagit något så Jonas bestämmer att vi skall sätta stora gennackern. Efter det vanliga små strulet med att få det på plats och hissat på rätt sätt är det äntligen uppe och fylls snabbt. Vår fart ökar med 2 knop och vi susar fram i ca 9 knop. Härligt!

Det var ovanligt lugnt att passera Helsingör-Helsingborg idag. Bara 1 färja att tampas med.

Vid 20.30 är vi framme i Gilleleje, där är fullt med båtar, och ingen som är tillräckligt stor så att vi kan ligga utanpå. Efter lite snurrande i hamnen ser vi en plats vi bunkringskajen där vi kan ligga. Möts av en britt som berömmer vår tilläggning som var riktigt bra. Lugn och fin, alla visste precis vad som skulle göras. Alla, dvs jag och Philip. Chip springer som vanligt omkring på däck och vill i land först av alla.

Jag och Chip tog en kisserunda. Det var trots allt 8 timmar sedan , han kunde kissa senast. Vi passade på att betala hamnavgiften 300 DKR. Danskarna har höjt priserna i år, inte bara Läsö. Men det är bara att bita i det sura äpplet och betala om man vill ligga i hamn. Vi ser fram emot många dagar i naturhamnar i Bohuslän.

Annons