Påskdagen

Idag styr vi kosan söderut. Det är dags att börja tuffa hemåt igen. Lite trist för det hade varit skönt att kunna stanna någon natt i en naturhamn oxå. Men det får bli en annan gång.

Vi lämnade Philip på bryggan och kastade loss vid 11.30 tiden med siktet inställt på Torekov, ca 90 distansminuter från Öckerö. Vi hade som vanligt vinden i nosen och väldigt svag så det var motorn som fick arbeta idag oxå. Men solen den sken från en klarblå himmel.

Trippen tog ca 12 timmar, vi anlöpte Torekovs hamns omkring kl 01. Kolsvart var det ute, månen hade inte hunnit upp än. Så det var lite spännande innan vi med våra egna ögon såg prickarna. (Den ena upptäckte vi inte förän dan efter). Torekovs hamn har alltid varit liten, och trång, men nu så har de lagt Y-bommar på de flesta platser, vilket gör att det var väldigt ont om utrymme för oss. Så under sommaren kommer vi inte att kunna gå till denna hamnen då det bara finns 2-3 ställen där vi kan förtöja.

Efter en promenad med Chip, kröp vi till kojs efter en lång dag.

Annons