Påskafton

Idag gick vi från Marstrand till Öckerö. Där vi skall lämna av Philip innan vi styr söderut igen.

Vinden lös med sin frånvaro men i stället lös solen och det gick lika bra. Vi tuffade för motor alla 11 sjömilen. Vi hade tänkt att lägga oss i Nimbus gästhamn, bredvid Philips skola. De skulle ha ett djup om 2,5 meter. Men tyvärr så var det lågvatten så det gick inte. Vi rundade Björnhuvudet och gick in i Öckerö hamn istället, där vi fick låna MBV Skolskepps hamnplats då de låg på land med Astrid Finne. Tack snälla för lånet!

Vi besök ombord av två klasskompisar till Philip, jättetrevligt att få se ansiktena bakom namn och berättelser. På kvällen blev vi hembjudna till Robin, på middag och Påskeld. Robin fyllde 18 och det var kalas med många trevliga människor och god mat.

Här ute på öarna har man en tradition att på påskafton tända brasor, motsvarande valborgsmässobålen hos oss. Men i mitten och högst upp skall man ha en gran, ju större desto bättre. Detta innebär att det är en vild jakt på granar hela vintern och våren och en del vandrar nog mellan de  olika brasorna.
På Öckerö gick det tydligen lite vilt till. Någon från en del av ön, tände brasan på en annan del av ön med resultat att killen som tände “fel” brasa fick en ordentlig omgång stryk och fick transporteras till Sahlgrenska. Tur att vi var på en ö mittemot och missade allt det eländet.

Tack Annika, Gunnar och Robin och alla andra för en jättetrevlig kväll!

 

Annons