Annandag Påsk

Vi sov som stockar hela natten, vaknade vid 8-tiden och fixade frukost och promenerade med Chip. Sedan var det dags att kasta loss igen för den sista etappen hem.
I dag blåste så att vi kunde segla från Torekov och runt Kullen men när vi kom in i Öresund så vred vinden och mojnade så vi fick starta motorn igen.
Jag hade vakten när vi passerade Helsingör-Helsingborg. Det är alltid spännande med färjor från både höger och vänster och de kommer liksom inte en och en, nä alla på en gång. Känns det som iallafall. Tidigare har jag alltid snabbt lämnat över rodret till Jonas, men inte denna gången. Måste ju klara även detta! och det gick bra men usch vad det var pirrigt, de är ju inte små, färjorna. Fick tråckla lite grand emellan dem.

När vi började närma oss Ven, tittade vi på varandra och sa ungefär samtidigt; Vi stannar här och tar en lugn eftermiddag. Sagt och gjort, Kyrkbacken blev det. Vi var väldigt trötta och slitna efter gårdagen.
Om vi hade varit kloka hade vi delat in gårdagen i vaktpass, så att man hade kunnat ta sig en tupplur på frivakten, då hade det nog inte känts så tungt. Vi får bättra oss till nästa gång.

Vi var nästan ensamma i hamnen. Jonas fick en pratstund med Nils-Erik, fiskaren och blev lovad spätta till imorgon bitti. Mmmm det skall bli gott.

Efter middagen fick vi besök i båten. Jonathan och Madeleine, scoutkompisar till Philip, kom och knackade på. Det visade sig att Jonathans föräldrar har en silversmedja på Ven och J & M hade tillbringat Påsken där.

Vi satt inte upp speciellt länge, kuddarna ropade väldigt högt på oss.

Annons