Långfredag 10 april

Vilken dag vi haft. Strålande sol och lagom med vind!

Vi lämnade Laesö vid 9.30 och hissade ganska snabbt stor, mesan och genacker. Vi hade en halvvind (vinden in från sidan) på ca 5 m/s och vi seglade i ca 8 knop hela tiden.

Efter någon timme kom vi fram till stora farleden, ujujuj så många båtar. Så många har vi inte sett sedan vi lämnade Öresund. Och naturligtvis kom det ett gäng ungefär samtidigt som vi skulle korsa. Allt gick bra men det är alltid spännande, de är ju så himla stora.

Sedan fick vi lite datorstrul. PCn med navigationsprogrammet blev helt plötsligt väldigt långsam. Vi startade om den, men det hjälpte inte, tur att Jonas vet vad han skall göra med trilskandes datorer. Efter att ha tömt hela databasen på historiska seglingar och begränsat antalet inkommande AIS signaler så rättade det hela till sig.

Väl i Marstrand hittade vi en plats där vi kunde ligga långsides mot en av flytbryggorna. Det finns ingen ström, det verkar som om de håller på att byta ut elstolparna och inte hunnit klart än. Tur att vi har dieselgeneratorn som vi kan ladda batterierna med.

Efter en kort fika tog vi en promenad upp till fästningen.

Vi besök av Erik o Charlie i kväll. Det skall bli kul, har inte träffat dem på ett tag.

Annons