Tjärö

En underbar upplevelse när man ligger i en naturhamn, är när man vaknar och det är alldeles tyst och stilla. Vattnet som en spegel, solen har varit upp någon timme, en fågel kommer glidande strax över vattenytan spanandes efter fisk. Att då ta sin kopp kaffe och sätta sig på däck eller i sittbrunnen och bara vara. Det är livet!

När övriga hade stuckit upp sina nymornade ansikten från båtarnas innandömmen flyttade vi från ankarplats/boj till en klipphäll. Vi med aktern emot och landgången i land. Det känns mycket konstigt, men man börjar vänja sig.

Idag kommer min kära syster, Marianne, för att hälsa på i några dagar medan Cajsa spelar golftävling i Karlskrona. Marianne kom med färjan från Järavik och hämtades vid bryggan av Philip i jollen. Det var betydligt närmare än att gå landvägen.

Jonas, Bengt o Philip fiskade i kväll igen, denna gång blev det 3 stora abborrar.

Onsdag 22/7
Vi kastade loss för att Marianne skulle få komma ut på havet också, inte bara sitta i båten vid land. Vi vinkade hej då till Freedom och tog en 2-timmars tur bort mot Karlshamn och tillbaka. Kära syster såg ut att njuta väldigt.
På vägen ut från Tjärö körde Philip med jollen och en kamera och tog många fina bilder på vår båt när vi seglade. Sådana bilder är lite svåra att få annars.

När vi kom tillbaka gick vi till Pälla krok på sydsidan istället. Det är en liten vik som ligger väl skyddad för de flesta vindar. Vi var lite veliga med hur och var vi skulle ligga. Så vi började med att lägga ankare, 2 gånger innan vi hittat ett bra ställe. Sedan tog Philip jollen och rekade inne vid klipporna, där vi har legat tidigare var upptaget, och det såg bra ut så upp med ankaret igen och in till klippan med aktern först och landgången i land.
Chip tyckte att det var ett toppenställe, han kunde bada alldeles på egen hand. Och det gjorde han. Även Philip badade, han testade vår Free Diver, en anordning som gör att man får luft medan man dyker. Apparaten står på däck, ett litet fusk-alternativ till riktig dykutrustning. Vi har ca 10 m slang så djupare kan vi inte dyka.
Nåväl, Philip upptäcker att vi har 5 cm under kölen….. Suck flytta båten igen! Jag o Marianne tog en promenad med Chip och killarna flyttade båten. När vi kom tillbaka låg hon för ankare en bit bort och Jonas kom och hämtade oss med jollen.

Annons