Vägga och Tjärö

Snacka om service på Tärnö. Man beställer färska frallor på kvällen och vid 7-tiden dunsar de ner i sittbrunnen.
Vi lämnade Tärnö strax efter frukost och tuffade iväg till Karlshamn och Vägga, Jonas skulle shopa! Här skulle inhandlas både en ny utombordare och en våtdräkt. Utombordaren därför att vår nya jolle behöver en starkare motor än vår nuvarande.
Sagt o gjort, vi promenerade bort till Båt-Göran och visst hade han en 10 hästars utombordare med kort rigg. Bra, kan du leverera den idag? Säljaren så lite fundersam ut, tittade på klockan och sa att det går nog men inte förän vid 14-tiden. Det var helt OK så vi gick i väg till restaurangen mittemot och käkade lunch. Efter lunchen vinkade av Freedom som gick i förväg till Tjärö.
Vi fick motorn vid 15-tiden och strax därefter lämnade även vi Vägga till förmån för Tjärö. Vi gick till den norra sidan där Freedom låg och väntade vid SXK-bojen. Vi lade ankare och sedan knöt vi ihop båtarna.

Nu var det dags för premiär turen med nya motorn. Philips smile gick ända upp till öronen och Jonas´ var inte sämre. Jollen gick upp planing mycket snabbare nu, vilket gör att vi förbrukar mindre mängd bensin. Men det mest anmärkningsvärda var att den är så tyst.
Lite senare stack Jonas, Bengt o Philip iväg för att fiska. De kom tillbaka någon timme senare med 2 fina abborrar som Freedom generöst skänkte till oss. Tack Bengt o Ann-Lousie.

Annons