Karlskrona

Vilken tur att vi inte stannde längre på Tromptö. Vi höll knappt på att komma ut! Hamnvärden hjälpte oss med akterförtöjningen, Jonas stod till rors och jag skulle släppa förtöjningen vi hade i bojen. Men för att kunna det var jag tvungen att komma ganska nära. Det hände ingenting, varvid jag väste till Jonas. ”Gasa!” strax efter så rör sig båten sakta och segt frammåt. Vi plogar en ränna i dyn! Jonas hade nästan gasen i botten när jag bad honom att gasa. Som det kan bli. Men vattnet hade tydligen fortsatt att sjunka och hade vi stannat en timma till hade vi nog inte kommit loss förän vattnet steg igen.

Nåväl vi seglade bort mot Karlskrona och Tallebryggan, vi behövde fylla på matförrådet. Jag förstår inte att vissa matvaror skall behöva ta slut så fort…… Vi fick en plats longsides kajen utanför hamnkontoret.
Efter en kvällspromenad med Chip blev det en lugn kväll i sittbrunnen. Det märks att man inte är så van vid sol och värme, vi har väl haft ca 30 grader i dag.

Annons